logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Westerpark

Thuis in de Staats

Jaap Buning
07-04-2021 12:46 | | Staatsliedenbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend

Dit initiatief heeft goedkeuring van de regiegroep! De indiener kan subsidie aanvragen om het project te realiseren. Uitspraak van de regiegroep: Vandaag, 20 mei 2021, is de adviesgroep Westerpark samen gekomen. Het is een complexe aanvraag met veel elementen. Het was niet duidelijk waar de gevraagde € 5000 euro precies voor was bestemd, dit was niet gespecificeerd. Men vond de hoogte van personeelskosten en uitvoering hoog. Daarnaast is er gesproken over duurzaamheid m.b.t. de vrijwilligersboekjes (600 stuks). Het zijn er veel, wat gebeurt er precies mee, is er behoefte onderzoek gedaan in de buurt. Over het algemeen was iedereen wel positief maar niet eens over alle kostenposten die genoemd zijn. En omdat het niet gespecificeerd is voorgelegd aan de adviesgroep hebben zij een keuze gemaakt waar ze budget aan willen toekennen, namelijk: Fotoprints op papier, schilderbenodigdheden, boekjes over de expositie met foto's en interviews, bloemen en attenties voor vrijwilligers. Met een kanttekening dat het fijn zou zijn als de boekjes niet allen afgedrukt worden maar een deel én in PDF zodat het digitaal aangeboden kan worden. En de fotoprints ter beschikking stellen voor de buurt voor bijv. een expositie. Doordat de groep adviseert minder boekjes af te drukken is op die post ook minder toegekend. In totaal € 3000 euro voor dit initiatief. Veel succes met alle voorbereidingen en bij vragen kunt u contact opnemen met uw gebiedsmakelaar.Het thuisgevoel van buurtbewoners en dak- en thuislozen uit de buurt versterken.

Wie

Met het project ‘T(huis) in de Staats’ wil stichting Kerk & Buurt samen met de Nassaukerk en natuurorganisatie Nemoland in gebied Westerpark van Amsterdam het thuisgevoel van buurtbewoners en de dak- en thuislozen die het inloophuis De Schakel bezoeken versterken.

Wat

Dit willen we doen op de volgende manier:
- Het interviewen en portretteren van buurtbewoners en dak- en thuislozen over ‘samen leven en wonen in de buurt’, met aandacht hoe dat de afgelopen decennia zich heeft ontwikkeld.
- het schilderproject op dinsdag, onderdeel van de inloop, wordt langer open gesteld ook voor buurtbewoners. Dak- en thuislozen schilderen samen met buurtbewoners onder leiding van Carla Baarspul als concrete manier om elkaar te ontmoeten in wat ieder bezielt, en bezig houdt.
- ook is het mogelijk te schilderen buiten in de tuinen van Nemoland. Daarnaast kunnen dak- en thuislozen in de tuinen van Nemoland werken onder begeleiding van de mensen van Nemoland.
- Dit alles mondt uit in een expositie waar de foto’s van de geïnterviewden samen met fragmenten van de interviews, de gemaakte schilderijen en tekeningen, worden geëxposeerd in de kerkzaal. Tijdens de expositie, waarin men leert kijken naar de buurt door de ogen van een ander, willen we dagelijks met bezoekers tijdens een vast koffie-uurtje reacties bespreken en gezamenlijk onderzoeken of deze manier van werken helpt bij het tegengaan van wederzijdse vooroordelen tussen buurtbewoners “zonder zorgen” en buurtbewoners “met zorgen”.
- een aantal weken zal op een aantal centrale plekken in de buurt één van de posters met een foto-set van een bewoner getoond worden en wordt op zaterdag op het van Limburg Stirumplein een open biechtstoel worden neergezet voor een speeddate.

Totale kosten van initiatief:

€ 19.500,00

Toegekend buurtbudget:

€ 3.000,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.