logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Westerpark

Stadsdorp Westerpark - Activiteiten 4 en 5 mei 2021

Greetje van Drooge
03-04-2021 21:11 | | Staatsliedenbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend

Dit initiatief heeft goedkeuring van de regiegroep! De indiener kan subsidie aanvragen om het project te realiseren. Uitspraak van de regiegroep: Dit is een aanvraag onder de 500 euro. Deze wordt door de gebiedsmakelaar afgehandeld.Stadsdorp Westerpark herdenkt 4 mei en viert 5 mei met een wandeling, gedicht, vrijheidssoep en een muzikale verrassing.

Wie

Deze aanvraag wordt gedaan door stadsdorp Westerpark. Net als in 2020 besteden we in 2021 aandacht aan de herdenking van de onderdrukking op 4e mei en de viering van de vrijheid op 5 mei. We vinden het van belang deze waardevolle aspecten actief en positief onder de aandacht van buurtbewoners te brengen, zeker in deze tijd.
Voor 4 mei stellen we een virtuele herdenkingswandeling door de buurt samen met verwijzingen naar de 2e Wereldoorlog. Belangstellenden kunnen de wandeling via de website bekijken. En zij kunnen de route op eigen gelegenheid lopen, ook na 4 mei.
Een dichter uit de buurt wordt gevraagd een gedicht te maken met het thema Vrijheid. Te bekijken via de digitale Nieuwsbrief en op de website www.stadsdorpwesterpark.nl
Op woensdag 5 mei neemt stadsdorp Westerpark weer deel aan het initiatief van het Amsterdamse 4 en 5 mei comité om blikken Vrijheidsoep bij mensen in de buurt te brengen. De lezers van de Nieuwsbrief worden uitgenodigd zich hiervoor per mail aan te melden. Daarnaast geeft de kerngroep mensen een blik aan wie o.i. die toekomt.
Op 5 mei wandelt het Polka Trio tussen 11.00 uur en 13.00 uur door de buurt.

Wat

Omdat de herdenking en viering niet op de gebruikelijke manier kunnen plaatsvinden, bieden we enkele alternatieve activiteiten, die wel binnen de geldende coronamaatregelen kunnen plaatsvinden.
750 lezers worden over de wandeling, het gedicht en de soep in de digitale Nieuwsbrief geïnformeerd.
Voor 60 buren hebben we een blik Vrijheidssoep aangevraagd.
De stemmige muziek is te horen in de kleine straten van de Staatsliedenbuurt. Hieraan wordt vooraf geen bekendheid gegeven. De muziek wordt niet versterkt. Stadsdorp Westerpark geeft de route aan en houdt toezicht bij het oversteken. Toestemming hiervoor is gevraagd bij de politie; alleen bij akkoord kan de muziek op straat doorgaan.

Totale kosten van initiatief:

€ 240,00

Toegekend buurtbudget:

€ 240,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.