logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Westerpark

Het MarktMaal

Alicia De Ruijter
04-02-2021 15:15 | | Foodcenter

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend

Dit initiatief heeft goedkeuring van de regiegroep! De indiener kan subsidie aanvragen om het project te realiseren. Uitspraak van de regiegroep: Markt Maal is een initiatief dat de bewoners uit verschillende buurten verbind met de Centrale Markthal die normaal gesproken gesloten is voor het publiek. Op deze monumentale plek wordt er gekookt voor en door de buurt en de adviesgroep wil dit graag steunen. Er is een aparte jaar begroting meegestuurd, per week (editie) is er een budget aangevraagd van € 227,28 euro. Vanwege covid-19 kan het initiatief nog niet plaatsvinden. De adviesgroep is akkoord met € 227,28 euro per week zodra de maatregelen het toelaten tot en met december 2021. Het budget dat nu gecommuniceerd word is gebaseerd op starten vanaf 1 mei tot en met 31 december (35 edities), met de kanttekening dat dit dus waarschijnlijk minder word gezien de maatregelen nog gelden. Omdat de adviesgroep dit ook ziet als een gebied overstijgend advies word de aanvrager geadviseerd ook buurtbudget aan te vragen bij de andere adviesgroepen van West.Onze stichting wil elke zondag een kwalitatieve en betaalbare maaltijd op tafel toveren in de Centrale Markthal

Wie

Stichting Markt Centraal is opgericht in 2020 en is een samenwerking tussen Cantina Mobilé en Mister Kitchen, de organisatoren van onder andere Het weekend van de Rollende Keukens, de Aprilfeesten en de Amsterdamse Waterspelen. Wij zijn de eerste nieuwe gebruikers en kwartiermakers van de Centrale Markthal op het Food Center Amsterdam. Als stichting gaan wij, door middel van het organiseren van (buurt)evenementen, opnieuw leven blazen in dit bijzondere en relatief onbekende rijksmonument.

Wat

De komende jaren willen wij buurtbewoners op een laagdrempelige manier kennis laten maken met en zich thuis laten voelen in de Centrale Markthal. We beginnen, zodra de coronamaatregelen het toelaten, met het op elke zondag serveren van een toegankelijke én betaalbare maaltijd (hoofdgerecht en toetje) met livemuziek, georganiseerd door en gekookt met buurtbewoners; het MarktMaal. Voor de bezoekers van het Marktmaal ontstaat op deze manier een nieuwe, bijzondere en laagdrempelige ontmoetingsplek. Voor de buurtbewoners in de vrijwillige keukenploeg, onder leiding van Mister Kitchen’s chef Maarten, is het een leuk en praktisch leerproces om zich te ontplooien in het koken voor grotere groepen. De keukenploeg bestaat uit 12-15 hobbykoks uit de buurt en komt elke maand bij elkaar voor het ontwikkelen van de gerechten voor het MarktMaal. Op zondagen bereiden 3-4 koks samen het MarktMaal. Alle bezoekers worden buiten de poort van het Food Center Amsterdam aan de Jan van Galenstraat opgepikt met een wegtreintje, de Markt Centraal Express.

Prijzen MarktMaal:
normaal €9,50
stadspas €5,00
Maatje €13,50 (voor dit bedrag doneer je een gratis maaltijd aan een onbekende die krap bij kas zit; MaatjesMaal)
MaatjesMaal €0,00 (De ontvangers van een MaatjesMaal kunnen reserveren of worden aangemeld door met ons samenwerkende buurtcentra in Amsterdam West)

Bezoekers MarktMaal
lunch 100 personen (of minder i.v.m. coronamaatregelen)
avond 100 personen (of minder i.v.m. coronamaatregelen)

Totale kosten van initiatief:

€ 9.990,50

Toegekend buurtbudget:

€ 7.954,80

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

john | 4 oktober 2021 08:57

Leuk initiatief. Hierdoor kunnen mensen elkaar leren kennen en een maaltijd nuttigen.

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.