logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Westerpark

Kunstproject Spatial Connection - Van Oldenbarneveldtplein

Annemoon Mater
14-03-2019 14:59 | |

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend
Gerealiseerd

Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!Een kunstproject in de openbare ruimte van Amsterdam (waaronder 3 locaties in West),

Wie

De kunstenaar en initiator achter het project is Aldo Brinkhoff. Hij werkt samen met kunstenaar Koen Steger, en de aanvraag wordt gedaan door Annemoon Mater (in naam van Stichting Mobile Arts).
Wij hebben reeds samengewerkt met Het Cartesiuslyceum en 2 groepen op de Westerparkschool, waar we interactieve en informatieve gastlessen hebben gegeven, met een fieldtripje naar het kunstwerk op Van Oldenbarneveldtplein. De contacten hebben wij geregeld via de gebiedsmakelaar.

Wat

Het doel van het hele project is dat wij het dagelijks leven van voorbijgangers op onverwachte momenten proberen te verrijken met kunst. Wanneer zij bijvoorbeeld boodschappen deden, op weg waren naar school, of incheckten bij een metrostation, kwamen ze in hun dagelijks leven onverwacht in contact met kunst.

Met de gastlessen hoopten wij nog extra interactie met de buurt en met name de jeugd te creëeren. Gezien de reacties die wij hebben gehad, is dit goed gelukt. Om een notitie toe te voegen aan het volgende onderdeel: Ik heb een uitgebreidere begroting beschikbaar.

Totale kosten van initiatief:

€ 5.000,00

Toegekend buurtbudget:

€ 2.500,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Mieke Jansen | 30 maart 2020 17:16

Is dat niet erg veel geld voor een vaatwasser?

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.