logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Westerpark

Buurtevenementen op natuurspeeltuin Het Woeste Westen

Martin Hup
14-03-2019 09:33 | |

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend
Gerealiseerd

Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!Organiseren van drie laagdrempelige buurtevenementen op natuurspeeltuin Het Woeste Westen voor kinderen en hun ouders.

Wie

Natuurspeeltuin Het Woeste Westen bestaat bijna 9 jaar en is inmiddels een “place to be” geworden in de buurt. In totaal komen er jaarlijks ruim 40.000 bezoekers (kinderen en ouders) en is daarmee de best bezocht natuurspeeltuin van Nederland. De toegang is gratis en dat maakt het heel laagdrempelig voor iedereen. Van ons totale budget krijgen wij 1/3 deel van het stadsdeel (deze is bestemd voor sec het 4 dagen open zijn met de aanwezigheid van een speeltuinleider). Voor de rest moeten wij ‘ons eigen broek ophouden’ en zijn we in de praktijk 7 dagen per week open 360 dagen per jaar.

Omdat wij ook graag buurtgenoten willen aantrekken die nog niet of weinig naar Het Woeste Westen komen, willen we ook dit jaar weer een aantal laagdrempelige evenementen organiseren. Hiervoor vragen wij een subsidie aan bij het buurtbudget.

Wat

Een groot deel van onze bezoekers weten ons goed te vinden en kunnen zich goed zelf vermaken doordat wij het vrije spelen zo goed mogelijk faciliteren. Wij moedigen dit fantasievolle vrije spelen zeer aan, met in ons achterhoofd dat we al genoeg in een vermaak-maatschappij leven.
Echter onze ervaring is dat op onze georganiseerde activiteiten juist mensen afkomen die nog niet zo bekend zijn met Het Woeste Westen. Juist ook deze buurtbewoners willen we aan ons binden en daarvoor willen we ook dit jaar weer een aantal laagdrempelige evenementen en activiteiten organiseren.
Door de inzet van ongeveer 15 vrijwilligers en stagiairs kunnen wij zo’n grote evenementdag voor 2500,- euro neerzetten. Hierin zit; organisatie-uren, materiaal, publiciteitskosten en inhuur van een externe attractie (zoals bv. een verhalenverteller). Omdat we door verkoop van drankjes en eten ook zelf wat omzet draaien, laten we dit terugvloeien als eigen bijdrage bij de organisatie van deze evenementen.
De evenementdagen die wij willen organiseren zijn:
- Voorjaars evenement (mei) verwacht aantal bezoekers 400-800
- Najaars evenement (okt/nov) verwacht aantal bezoekers 400-800
- De fakkeloptocht/midwinterfeest 20 december) verwacht aantal bezoekers 200-400

Totale kosten van initiatief:

€ 7.300,00

Toegekend buurtbudget:

€ 5.400,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.