logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Westerpark

Documentaire over verhalen van jongeren uit Westerpark

Juslene Nanga nguele
18-01-2021 17:40 | | Westerpark

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget niet toegekend

Het initiatief heeft geen budget gekregen. Uitspraak van de adviesgroep:trainen van jongeren om hun eigen verhaal te vertellen en in beeld te brengen.

Wie

Vorig jaar heb ik met mijn stichting Be Connected in s.mw met Stadsdeel West een docu gemaakt over verhalen uit West, de jongeren kregen 6 weken praktijkles van verschillende professionals (o.a Mocro-mafia script schrijver Ashar Nadien) . Na 6 weken alles geleerd te hebben op gebied van script-schrijven tot camera techkniek, mochten de jongeren zelf aan de slag met de camera en geluid.
Omdat dit project zo succesvol was willen we het doorzetten, en zijn we weer op zoek naar jongeren die het leuk vinden om nieuwe ervaring op te doen en werken aan hun persoonlijke verhaal.
Film presentatie zal in combinatie met dialoog tentoongesteld worden aan de buurtbewoners.

Wat

In medialand is het helaas nog steeds zo dat jongeren met een migratie achtergrond die (dreigen) in aanraking te komen vaker onderwerp zijn dan makers van media productie. Gelukkig is er al veel aan het veranderen. Dit programma draagt hieraan door te werken met een gemengde groep jongeren die elkaar verstrekken om hun verhaal te vertellen en talent te ontwikkelen. Het verstrekt het zelfbeeld van de jongeren, biedt hen handvaten om meerdere toekomst perpectieven te kiezen. Jongeren krijgen een hele andere toekomstbeeld omdat ze met professionals aan de slag gaan. Ook verstrekt het hun veerkracht en netwerk : ze worden getraind door media professionals die al naam hebben gemaakt in de media wereld. Mensen die jongeren als rolmodel zien.

Totaal aangevraagd buurtbudget:

€ 2.225,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.