logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Westerpark

Aanschaf grasmaaier

Jaap Buning
09-11-2020 17:42 | | Marcanti Eiland

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend

Dit initiatief heeft goedkeuring van de adviesgroep! De indiener kan subsidie aanvragen om het project te realiseren. Uitspraak van de adviesgroep: De regiegroep kent het bedrag toe.Een groep buurtbewoners dat een stuk van het openbaar groen in onderhoud heeft wil daarvoor een grasmaaier aanschaffen.

Wie

Een groep van 8 huishoudens op de Marcantilaan onderhoudt een stuk van het openbaar groen met veel plezier en leuke effecten voor de buurt. De reacties zijn veelal heel positief : “Het knapt hier echt van op!” Des te meer bloemen en planten in bloei staan, des te meer gesprekken er ontstaan. Vragen komen er ook. “Die bloem daar, hoe heet die eigenlijk”. “Die kommerkommerplant, is dat een éénjarige of tweejarige?” “Ik wist niet dat er verschillende soorten klaproos bestonden!”

Wat

Intussen hebben we een overeenkomst met het stadsdeel (via Ragna Hom) om dit stukje openbaar groen te onderhouden en binnenkort wordt er nieuwe tuinaarde gestort en een aantal perken aangelegd. Er blijft een flink stuk gras over, dat wij ook moeten onderhouden. (zie bijlage met foto’s)
Daarvoor willen wij een accu grasmaaier aanschaffen waarvoor wij subsidie aanvragen. We hebben twee jaar geleden al een dompelpomp met toebehoren aangeschaft op eigen kosten (ruim € 200), waarmee wij deze tuin en een aantal boomtuintjes water geven. Voor de aanschaf van een grasmaaier willen we graag subsidie krijgen.
We kiezen voor een grasmaaier met accu, omdat een maaier met snoer onhandig is voor deze openbare tuin. De beste koop volgens de consumentenbond (prijs/kwalitiet verhouding) is een Stihl RMA 235 accu grasmaaier van € 299,--

Totale kosten van initiatief:

€ 349,00

Toegekend buurtbudget:

€ 349,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.