logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Westerpark

Hekjes dicht!

Levi Jacobs
05-11-2020 20:38 | | Westerpark

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget niet toegekend

Het initiatief heeft geen budget gekregen. Uitspraak van de regiegroep:Drangers op de hekken in het Westerpark, zodat honden op de hondenuitlaatplaats blijven als het hek niet dicht is gedaan

Wie

Ik ben Levi en ik woon sinds 3 jaar met mijn hond Baard naast het Westerpark. Ik loop 2 tot 3 keer per dag met hem in het park. Ik dien dit initiatief alleen in, maar weet wel dat veel hondeneigenaren het ten zeerste ondersteunen. Ik heb ook contact met deze mensen, en heb de conceptversie van dit plan naar hen opgestuurd. Ze zijn het er volledig mee eens.

Wat

De hondenlosloopstrook in het park is (deels) met hekken afgezet. Er zijn een aantal (5) deuren in de hekken. Deze vallen echter niet vanzelf dicht. Veel mensen (zonder hond) verzuimen het hek achter zich te sluiten. Hierdoor gebeurt het regelmatig dat honden op 'ontdekkingstocht' gaan, door het openstaande hek lopen, en terechtkomen op een plaats waar geen honden mogen komen. Ook komen ze gelijk op het doorgaande fietspad richting station Sloterdijk, waar fietsers erg snel en in groten getale rijden.
Dit is erg gevaarlijk, zowel voor de fietsers als voor de honden.
Daarnaast is het vervelend wanneer honden gaan struinen op plekken waar zij niet mogen komen, bijvoorbeeld omdat mensen hier aan het picnicken zijn.
Bijna iedereen met een hond die regelmatig in het park komt, heeft ervaring met deze situatie. Het is wachten op het eerste ernstige ongeluk.

Totaal aangevraagd buurtbudget:

€ 2.275,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.