logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Westerpark

Voedseluitgifte en voedselhulp in de buurt

Ditta Westerbeke
05-11-2020 10:16 | | Spaarndammerbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend

Dit initiatief heeft goedkeuring van de regiegroep! De indiener kan subsidie aanvragen om het project te realiseren. Uitspraak van de regiegroep: regiegroep adviseert positief. akkoord onder voorbehoud van offerte voor de 1000 euro die beschikbaar is voor standaard buiten en communicatie, zoals flyers.Het organiseren van buurt-afhaalmaaltijden ten tijde van de coronacrisis en het bieden van individuele voedselhulp.

Wie

Buurthulp West en Hebron dragen bij aan bestrijding van armoede in Stadsdeel West en staan bewoners bij in de periode van crisis. Vanaf het begin van de eerste lockdown zien wij een toename bij de uitgifte van maaltijden en individuele voedselhulp d.m.v boodschappenbonnen. Hierbij gaat het om bewoners die met weinig rond moeten komen en (net) niet in aanmerking komen voor de voedselbank of soms tijdelijk helemaal geen inkomen hebben (bijv. omdat de aanvraag uitkering nog loopt). We merken dat dit soort situaties toeneemt. Aan het begin van de crisis stonden enkele fondsen meteen paraat om een bijdrage te leveren. Helaas zijn deze fondsen eind Augustus opgeraakt. Momenteel spreken wij onze eigen reserves aan om door te kunnen gaan. Maar om ons werk de komende tijd duurzaam door te kunnen zetten, zijn er meer financiële middelen nodig. Daarbij gaat het zowel om middelen die in directe zin te maken hebben met het voedsel, en in indirecte zin, in het geval van onkosten, zaalgebruik (gas, water, licht, schoonmaakkosten en beschermende materialen voor de koks covid-19) en informatievoorziening. Daarnaast hebben we een post opgenomen voor nieuwe tafels. Deze tafels zijn 20jaar oud en zijn aangeschaft en worden gebruikt voor de (reguliere) buurtmaaltijden. Een heleboel tafels zijn kapot. Voor op de lange termijn is het belangrijk weer duurzaam materiaal te hebben.

Bij de voedseluitgifte zijn tal van buurtbewoners betrokken (boodschappen doen, koken, uitdelen van maaltijden).

Wat

Buurtbewoners uit de Spaarndammerbuurt. Doel is tweeledig:
0 het ondersteunen van buurtbewoners die het financieel moeilijk hebben door middel van een extra maaltijd
0 de voedseluitgifte is een kans om met buurtbewoners in contact te komen. In de achterliggende maanden hebben we gemerkt dat het een signalerende functie heeft. Hierdoor kunnen we buurtbewoners ondersteunen in wat nodig is.

Totale kosten van initiatief:

€ 9.980,00

Toegekend buurtbudget:

€ 9.980,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.