logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Westerpark

Doggers en Joggers

Martijn Suurenbroek
27-10-2020 18:40 | | Westerpark

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget niet toegekend

Het initiatief heeft geen budget gekregen. Uitspraak van de adviesgroep:Plaatsing van een kunstzinnig vormgegeven bord dat het hondenlosloopgebied in het Westerpark markeert

Wie

Het gaat om het punt in het Westerpark waar het Brettenpad afbuigt naar rechts en vanwaar men zich linksaf het Westergasterrein op begeeft, d.i. bij de toiletgebouwen en de tennisbaan. Rechts bevindt zich vanaf dat punt een betrekkelijk nauw hondenlosloopgebied. Gebleken is dat het meer dan eens tot onaangenaamheden is gekomen tussen joggers en ‘doggers’ (buurtbewoners die hun hond uitlaten.) Het idee is om een bord te plaatsen dat joggers wijst op het losloopgebied en ze aanbeveelt het verharde pad te gebruiken. Dit bord zou moeten worden ontworpen en gemaakt door een of meerdere in de buurt gewortelde kunstenaars, die vrij zijn in de wijze waarop zij deze opdracht vorm geven. Van belang is dat de borden opvallend zijn, en niet na verloop van tijd door gewenning onzichtbaar worden zoals gebeurt met door de gemeente geplaatste borden. Dit is een essentieel onderdeel voor de aan kunstenaars te verlenen opdracht.

Ik ben Martijn Suurenbroek en woon bijna 25 jaar in de buurt. Sinds enige jaren maak ik reportages over buurt en stad onder de noemers VAN STIRUM TV en KNOOPPUNT WESTERPARK. Ik ben de enige indiener van het plan maar ondervind steun ervoor vanuit diverse lokale Facebook-groepen.

Wat

Het plan dient drie doelen: 1. Verduidelijking van een onduidelijke situatie met het doel efficiënter gebruik van schaarse publieke ruimte op dit punt in het park. 2. Verfraaiing van de omgeving met kunst. 3. Een of meerdere kunstenaars aan werk helpen.

Totaal aangevraagd buurtbudget:

€ 3.300,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.