logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Westerpark

Gratis kaarten voor Museum Het Schip

Martijn Suurenbroek
27-10-2020 12:44 | | Spaarndammerbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend

Dit initiatief heeft goedkeuring van de adviesgroep! De indiener kan subsidie aanvragen om het project te realiseren. Uitspraak van de adviesgroep: Het budget is toegekend, verantwoording achteraf wel noodzakelijkGratis kaarten voor Museum Het Schip aanbieden aan buurtbewoners, alsmede publiciteitsactie daarvoor.

Wie

Ik ben Martijn Suurenbroek en woon bijna 25 jaar in de buurt. De afgelopen jaren heb ik onder de noemers VAN STIRUM TV en KNOOPPUNT WESTERPARK vele reportages over de buurt gemaakt, die op YouTube staan en door SALTO TV zijn uitgezonden. Ik ben de enige indiener van het plan maar heb er veel steunbetuigingen voor gekregen via lokale Facebookgroepen zoals 'Westerparkbewoners'. Het initiatief is voorgelegd aan Museum Het Schip en men stemde er mee in. Het museum zal eventueel toegekende gelden direct ontvangen van aanvrager en er voor zorgen dat de kaarten ten gunste komen van de doelgroep. De doelgroep zijn buurtbewoners die niet beschikken over een museumkaart of stadspas. De 400 kaarten zijn bedoeld voor dit en het komende jaar, d.i. ca 30 kaarten per maand.

Wat

Het doel van de aanvraag is vierhonderd toegangskaarten à 15 euro tot Museum Het Schip in de Spaarndammerbuurt gratis ter beschikking te stellen aan bewoners van de Westerparkbuurt die niet beschikken over een stadspas of een museumkaart. Iedere ontvanger van een kaart mag een gast van buiten meenemen. Bekendheid voor de mogelijkheid kaarten te verkrijgen zal o.a. worden gegenereerd door betaalde advertenties in de Staatskrant en door flyers. Het plan is goed voor de buurt voor de buurt omdat het de band tussen buurt en museum vergroot en publiciteit creëert voor een in de buurt gewortelde instelling.

Totale kosten van initiatief:

€ 9.000,00

Toegekend buurtbudget:

€ 9.000,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.