logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Westerpark

West Best Talkshow - 6 live talkshows voor en door de buurt

Reineke Jonker
22-10-2020 18:24 | | Staatsliedenbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget niet toegekend

Het initiatief heeft geen budget gekregen. Uitspraak van de regiegroep:Cliffordstudio & de Theaterhuiskamer brengen 6 live talkshows in het Clifford Theater en een livestream voor jong en oud

Wie

Deze aanvraag is ingediend door Stichting Cliffordstudio en de Theaterhuiskamer, beiden actief in Westerpark. Reineke Jonker (Theaterhuiskamer) is tevens bewoner van Westerpark met hart voor de buurt.

6 West Best Talkshows:
De West Best Talkshow is een gezellige live talkshow in het Clifford Theater vóór en door de buurt. In 2021 organiseert de Cliffordstudio samen met de Theaterhuiskamer deze bijzondere talkshows voor jong en oud vol diepgang, humor en verbinding. In een toegankelijke sfeer worden actualiteiten uitgediept, sleutelfiguren uitgehoord en krijgen opvallende karakters uit de wijk en ludieke lokale gebeurtenissen een podium. We proberen verbinding te leggen tussen een groep uiteenlopende bewoners van Amsterdam-West (zowel aanschuifgasten als toeschouwers) om sociale cohesie te laten ontstaan en Amsterdam een beetje mooier en gezelliger te maken.

Livestream:
De West Best Talkshow zal online te volgen zijn in de huiskamers van Amsterdam Westerpark en ver daarbuiten. De show zal op Youtube worden uitgezonden en om een met name jongere doelgroep te bereiken, zal de talkshow daarnaast ook via Instagram Live te volgen zijn. Een jonge livestream-host geeft hier een speciaal inkijkje in de talkshow om het publiek dat thuis op de bank zit te betrekken. Na afloop blijven de livestream-beelden beschikbaar en kunnen er in samenwerking met AT5, Salto of een andere lokale zender zoals het Gewilde Westen, ook op televisie of internet afleveringen worden uitgezonden.

Wat

We streven ernaar een terugkerende serie buurttalkshows te maken met de Theaterhuiskamer, Cliffordstudio, partners en bewoners uit de wijk. Wij zoeken naar diversiteit in gasten en publiek, m.b.t. het aantal vrouwen/mannen, leeftijd en culturele achtergrond. We verbinden cultuur, wijk en jeugd. Zo creëren we meer plezier in de wijk, een hechte gemeenschap en bevorderen participatie, sociale cohesie en wederzijds begrip. We verminderen sociaal isolement. We geven bewoners een podium en vergroten daarmee hun zelfstandigheid, zelfredzaamheid, burgerschap en bevorderen onderlinge zorg en hulpverlening. We heffen vooroordelen op tussen de verschillende generaties of andere culturen en vergroten het veiligheidsgevoel. We spelen in op de behoefte aan intimiteit en het delen van persoonlijke verhalen in de drukte van de stad en de hectiek van deze tijd. We bieden nieuw perspectief op (buurtgerichte) thema’s via de ervaringen en reflecties van bewoners. Door het verbinden van cultuur en samenleving, maken we cultuur laagdrempelig en de samenleving creatiever. Doordat gasten en publiek vrienden en bekenden uitnodigen, brengen we hen een theatrale ervaring die doorgaans weinig theater bezoeken. Zo creëren we nieuw theaterpubliek in de stad. Door het creëren van een artistiek, sociaal cultureel event, door en voor mensen uit West rond lokale thema’s, zijn wij uniek. Hiermee leveren we een belangrijke bijdrage aan ‘t cultuuraanbod en cultuurbesef in de buurt.

Totaal aangevraagd buurtbudget:

€ 8.000,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.