logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Westerpark

Buurtlicht Kunst Route

Tanja Topalovic-Henn
24-09-2020 17:47 | | Staatsliedenbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend

Dit initiatief heeft goedkeuring van de adviesgroep! De indiener kan subsidie aanvragen om het project te realiseren. Uitspraak van de adviesgroep: Het aangevraagde bedrag wordt volledig toegekend, waaronder ook een gedeeltelijke vergoeding van de uren. De reden hiervoor is volgens de regiegroep dat dit nu grootser is dan de vorige keer en de uitvoerder heeft laten zien wat ze kan. Dit initiatief heeft vorig jaar zijn waarde bewezen. Het aangevraagde bedrag is 5000 ipv 9300.Verbondenheid! Maak een wandelroute door je buurt. Laat je leiden door het licht en ontdek je buurt met nieuwe ogen.

Wie

De eerste editie van de Buurt Kunst Licht Route 2019 - een licht festival vanuit een buurt – voor en met de bewoners – was een fantastische prestatie. Er waren 600 bezoekers op 15 locaties, 30 kunstenaars op een zondag, met een wandelroute door de buurt en 24 beamer waren ingezet om het licht vanuit de buurt zichtbaar te maken.
De Buurtlicht Kunst Route doet tijdens de donkere wintermaanden het licht in de buurt aan. Onder het motto 'Lichtbestuiving' wil Buurtlicht bezoekers op onbekende plaatsen in hun buurt laten komen.
De buurt wordt in het licht gezet op drie zondagen: 8 november en 13 december 2020 en 10 januari 2021 van 17.30 tot 21.00 uur.
Op zeker 10 verschillenden locaties worden projecties getoond onder meer op de immense watertoren in de eco-wijk en in het Westerpark. De basis van de Buurtlicht Kunst Route vormt het werk van 24 kunstenaars uit de buurt. In een mobiele kunstmanifestatie laten de buurtkunstenaars uit verschillende disciplines zien wat ze kunnen. Dichters en muzikanten die in de buurt thuis zijn laten zich horen en zorgen mede voor de gezelligheid.
Naast foto’s van kunstwerken worden er ook historische en actuele buurtfoto’s, portretten van buurtbewoners en hun huisdieren zoals buurtdocumentaires gebeamd. Een georganiseerde wandeltocht langs alle locaties en een speurtocht langs stempel locaties brengt buurtbewonersvan alle leeftijden in beweging en buitenshuis.
Laat het Buurtlicht schijnen!

Wat

Het doel van de Buurtlicht Kunst Route is verbondenheid in de buurt te creëren.
Buurtlicht Kunst Route wil in de buurt de verbinding stimuleren tussen kunstenaars, bewoners, dichters, muzikanten, ondernemers en (non-profit) organisaties om onderling contact en begrip voor elkaar te bevorderen op een positieve, kleurrijke en creatieve manier. Het is een platform voor de buurt die voor alle bewoners vrij toegankelijk is. Iedereen is welkom om te kijken, en om zelf bij te dragen met zijn eigen licht. De Buurtlicht Kunst Route versterkt het sociale en maatschappelijke gevoel van een buurt waar iedereen trots op kan zijn.
De Staatsliedenbuurt en het Westerpark vormen in veel opzichten een heel gevarieerde buurt. De buurt met al z'n doelgroepen in beweging te brengen, uit te nodigen en te verleiden tot iets nieuws vormt is een belangrijke drijfveer voor de Buurtlicht Kunst Route, evenals het benutten van de aanwezige diversiteit. Onder het motto 'Lichtbestuiving' wil Buurtlicht bezoekers op onbekende plaatsen laten komen. Zo doen een voormalig krakersbolwerk, een buurthuis, een school, cafés, een kerk en het Westergasfabriekterrein mee aan de route. Diversiteit in kunst, locaties en deelnemers nodigt bezoekers uit zich hiervoor open te stellen. Het doel is de bewoners, organisaties en locaties met elkaar te verbinden door ze naar elkaar te laten kijken en op bezoek te gaan bij een locatie waar ze zelden zijn of nog niet waren.

Totale kosten van initiatief:

€ 32.100,00

Toegekend buurtbudget:

€ 5.000,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.