logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Westerpark

BUITENBUURTHUIS Horizon

Marienna Triesscheijn
23-09-2020 17:23 | | Spaarndammerbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend

Dit initiatief heeft goedkeuring van de adviesgroep! De indiener kan subsidie aanvragen om het project te realiseren. Uitspraak van de adviesgroep: Het aangevraagde bedrag om buiten in Corona tijd bijeenkomsten mogelijk te maken voor sociale groepen wordt volledig toegekend. Regiegroep vind het goed dat mensen op deze manier een mogelijkheid krijgen om samen te zijn tijdens de corona crisis . Als voorwaarde wordt wel gesteld dat de buurt en buurtbewoners goed worden ingelicht. Daarbij wordt ook verwacht dat afspraken gemaakt kunnen worden over tijden en geluid. De tenten kunnen na gebruik opgeslagen worden in het depot op het GWL terrein waardoor ze beschikbaar blijven voor buurtbewonersWe willen een BuitenBuurthuis waar in twee tenten samen ideeën bespreken. Sporten, bewegen en rustig samen zijn.

Wie

Mijn naam is Marienna Triesscheijn, ik werk als buurtwerker in Westerpark bij Bc. Horizon. We zien de gevolgen van de corona uitbraak voor onder ander de bezoekers van het Buurtcentrum en buurt. We houden 1,5 meter afstand van elkaar waardoor de ruimte in het buurtcentrum minder is geworden voor groepsactiviteiten. We hebben meer ruimte nodig met meer ventilatie. Deze ruimte is voor de deur van het Buurtcentrum aanwezig! Als we een stretchtent met houten vloertje en een professionele tent plaatsen dan kunnen we goed geventileerd beschermd samen komen. De tuin kunnen we vergroenen en duurzamer maken. Waardoor het aangenamer verpozen zal zijn in de Horizon Tuin op de anderhalve meter. We hebben gesproken met direct betrokkenen bij activiteiten buurtcentrum of zij gebruik willen maken van de tenten? Of er behoefte is aan deze mogelijkheid. Gesproken met onder andere; Rian van lazy people yoga, Yvonne Wolven van conversatieles & Marianne van Engelen van Meer Bewegen Voor Ouderen en aan Olga van de Zondag Yoga of ze de tenten willen gebruiken. Een vraag was of het wel warm te houden is. Met een houtpallet kachel houden we de professionele tent warm. Sport onder de strechtent zal met warme kleding moeten tijdens het bewegen. Over het algemeen wordt er gereageerd met: "wat een goed idee, Fijn, dan zullen de deelnemers zich veiliger voelen waardoor ze durven te komen. " Er is gebleken dat er veel behoefte is aan contact door signalering Buurwerk en MADI, de tenten zullen helpen.

Wat

Onder de stretchtent kan o.a. Lazy people Yoga beoefent worden en Meer bewegen voor Ouderen. We verwachten dat meer activiteiten zzich zullen aandienen. Mensen hebben aangeven dat ze in de gymzaal van de Horizon het nog te eng vinden ivm covid.
De conversatielessen zouden ook in de grote tent plaats kunnen vinden. Wat we willen bereiken is dat bewoners, bezoeker en gebruikers van de ruimtes in het buurtcentrum veilig bij elkaar kunnen komen in goed geventileerde ruimtes. Dat deelnemers van sportactiviteiten kunnen sporten en zich veilig voelen onder de hoede van het buurtcentrum. Sport en bij elkaar komen is goed voor de buurtbewoners en buurt. Vooral voor het onderhouden van relaties, uitspreken angsten en aandacht hebben voor elkaar. Ook goed dat er geconstateerd wordt dat we aangepast doorgaan en dat we plannen maken voor de toekomst, vooruit kijken en dat de bewoners Westerpark samenhang opbouwen. We sturen we een uitgeschreven begroting mee.

Totale kosten van initiatief:

€ 15.245,56

Toegekend buurtbudget:

€ 6.097,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.