logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Westerpark

Verbetering kruidentuin Frederik Hendrikplantsoen

Louis Schrijvers
20-09-2020 17:13 | | Frederik Hendrikbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend
Gerealiseerd

Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!Buxushagen vervangen door liguster. Muurtje met insectenonderkomen metselen. Herstel kruidenplanten. Aanpassen wormenbak

Wie

Met een groep van 8 buurtbewoners onderhouden we de kruidentuin. Regelmatig vallen er mensen af en komen er mensen bij, maar is een stabiele kern die dit initiatief draagt. Het is ook leuk om te zien dat verschillende mensen al dan niet tijdelijk hun bijdrage leveren.

Wat

Het initiatief draait nu zo'n 5 jaar en is zeer succesvol. Veel bewoners en bezoekers van het plantsoen genieten van de rijkdom aan planten en insecten en kunnen kruiden plukken voor thuis. De bedoeling is ook steeds geweest een bijdrage te leveren aan het instandhouden van de natuurlijke diversiteit onder insecten. Daarnaast leveren we een bijdrage aan het hergebruik van groen keukenafval voor compost.
De tuin vertoont inmiddels slijtage. 100 Meter buxushaag is aangetast door de mot en moet op termijn vervangen worden door liguster. De kruidenbeplanting moet op plaatsen vernieuwd worden. Ook willen we graag een degelijk en groot winteronderkomen voor insecten bouwen - het oude is kapot. Daarnaast moet de wormenbak gedeeltelijk worden gedemonteerd en veranderd vanwege inwatering.

Totale kosten van initiatief:

€ 1.300,00

Toegekend buurtbudget:

€ 1.300,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.