logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Westerpark

Westerparkdialogen

Peter Siegel
16-09-2020 21:42 | | Staatsliedenbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend

Dit initiatief heeft goedkeuring van de adviesgroep! De indiener kan subsidie aanvragen om het project te realiseren. Uitspraak van de adviesgroep: Regiegroep vind het een goed initiatief. Alleen de kosten voor de lokatie kunnen iets omlaag.3 Maal met inwoners uit het Westerpark een dialoog starten over het leven in de buurt: wat gaat goed en wat kan beter.

Wie

Verspreid over 3 weken gaan we op zondagochtend 2 uur lang met Westerparkbewoners aan tafel zitten. In een dialoog praten we over de plus en minpunten van het moderne leven in de Westerparkbuurt. Het worden geen discussies, we gaan in op de ervaringen van de verschillende aanwezigen en zoeken eventueel dan samen ook naar oplossingen. Vooraf krijgt iedere deelnemer de vraag waar ze over willen spreken en kiezen we democratisch waar we over willen spreken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan (zwerf)afval of aan de maatregelen en perikelen rondom corona. Je kan alleen deelnemen als je in de Houthavens, de Frederik Hendrik-, Spaarndammer, Staatslieden- of Zeeheldenbuurt woont.

Indien gewenst komen er alleen bij het tweede en of derde gesprek ook experts/verantwoordelijken vanuit de gemeente langs. Maar je kan ook denken mensen vanuit belangenverenigingen, sociale instellingen etc etc etc. Ook dit wordt democratisch besloten. Van de experts verwachten we terugkoppeling over de onderwerpen vanuit hun organisatie, dit kan eventueel per mail.

Indien de gesprekken succesvol blijken, gaan we onderzoeken of en hoe we dit vaker kunnen doen: maandelijks? per buurt/wijk? met ondernemers?
Alle gesprekken worden conform de regels rondom corona georganiseerd.
De inhoud en resultaten van de gesprekken blijft in eerste instantie onder de deelnemers, tijdens de gesprekken bepalen we wat en hoe naar buiten gecommuniceerd zal worden: de deelnemers moeten zich veilig voelen.

Wat

Door elkaar te leren kennen en door met elkaar te spreken over veiligheid, hygiene, woonplezier, groen etc. in de buurt, groeit de verbinding en werken we samen automatisch aan een betere buurt.
Als we elkaar kennen, groeit de sociale cohesie en kunnen we elkaar vinden als we elkaar nodig hebben. Daarbij kunnen we zo ook bijdragen aan de sociale controle: wat wensen we van elkaar en onze buurt? Wat verwachten we van de toekomst en hoe komen we daar? Allemaal vragen en onderwerpen die bijdragen aan een duurzamere buurt

Totale kosten van initiatief:

€ 1.022,25

Toegekend buurtbudget:

€ 722,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.