logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Westerpark

Ontmoeting en ontspanning in corona tijd voor 'kwetsbaren'

Marieke Haarhuis
19-08-2020 14:42 | | Spaarndammerbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend

Dit initiatief heeft goedkeuring van de regiegroep! De indiener kan subsidie aanvragen om het project te realiseren. Uitspraak van de regiegroep: Goed initiatief, post cakes aan de hoge kant, verzoek is om de bonnetjes te bewaren en geld dat overblijft terug te storten.Ontmoetingen tussen buurtbewoners mogelijk maken. Op 1 zondag z.s.m. v.a. 12.00 u. buiten bij bc Horizon. Vr max. 45p.

Wie

Buurtbewoners uit de Spaarndammerbuurt. Aicha Choui zette kook/ bak talent wekelijks in in De Horizon om mensen met een kleine beurs samen te brengen. En zodat zij een uitje hebben en niet alleen hoeven te eten. (Als buurtwerker ondersteun ik Aicha met taal info en computerwerk) Met 5 andere vrijwilligers uit de buurt die helpen in de keuken, met op- en afbouw tafels en stoelen, beheer, gastvrouw die welkom heet en aanmeldingen checkt, EN 1 persoon voor naleven RIVM richtlijnen.

Wat

Contact! Samenhang. Mensen hebben aangegeven er behoefte aan te hebben na en in deze heftige Corona tijd. We willen iets positiefs juist nu doen. Gezelligheid brengen, en tegen eenzaamheid,en anderen stimuleren toch ook iets te gaan doen met de buurt en dat mensen weer opleven en blij zijn in hun buurt met buurtgenoten. Uiteraard nemen we de richtlijnen van het RIVM in acht.

Totale kosten van initiatief:

€ 1.640,00

Toegekend buurtbudget:

€ 1.640,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Caroline Misseyer | 8 september 2020 10:52

Top idee om kwetsbare mensen uit de buurt met elkaar te verbinden. Ik help graag mee als vrijwilliger. Is er ook gedacht aan een slecht weer scenario? Het aantal personen is wel aan de hoge kant. Is 2 x 25 ook een optie bv? Hoe worden mensen op de hoogte gesteld van dit initiatief?

Caroline Misseyer | 8 september 2020 18:03

1.In correctie en aanvulling op mijn eerdere reactie: Het gaat niet alleen om kwetsbare mensen, het gaat om verbinding van mensen uit de buurt. Toevallig kwam ik gisteren dit initiatief tegen toen ik contact wilde opnemen met Marieke Haarhuis via mail. Er werd gevraagd om reacties van buurtbewoners. Als niemand uit de buurt op de hoogte is van dit initiatief krijg je geen reacties van buurtbewoners. 2. Hoogte aangevraagd is 1640 voor max 45 personen. Wat ik hierin mis is het kostenplaatje. Je zou buurtbewoners ook een kleine eigen bijdrage kunnen vragen... Of bv. zoveel muntjes voor drinken geven en daarna zelf bekostigen.

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.