logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Westerpark

Lucht en geluidskwaliteit Nassaukade

Will de Heer
11-06-2020 17:22 | | Frederik Hendrikbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend
Gerealiseerd

Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!Ter ondersteuning van Nassaukade ook Autoluw willen we twee keer een lucht- en geluidskwaliteitsmeting laten doen.

Wie

Wij zijn 17 bewoners van woongroep voor 50 plussers Nassau Staete, wij wonen in het tweede deel van de Nassaukade. Het stuk tussen de Kattenslootbrug en het Frederik Hendrik plantsoen. Wij zijn lid van het actiecomité Nassaukade autoluw, er zijn 189 handtekeningen verzameld op de Nassaukade van bewoners die bezorgd zijn over de verkeersoverlast die we gaan ondervinden door de sluiting van de Marnixstraat vanwege de renovatie van de Bullebak. Vanuit de actiegroep is voorgesteld de lucht- en geluidskwaliteit te meten om in de gaten te houden in hoeverre de verkeerstoename tot gezondheidsrisico’s gaat leiden.

Wat

Door onze actie willen we de gemeente scherp houden en ze motiveren om de gevolgen van de werkzaamheden in goede banen te leiden. De noodzakelijke omleidingen van het verkeer moeten ons inziens niet uitsluitend over de Nassaukade gaan. De verkeersdrukte en overlast is voor de bewoners nu al op een kritische grens gekomen en we willen dat de gemeente er alles aan doet om de leefbaarheid op ons stuk kade te waarborgen. De lucht- en geluidskwaliteit meten is een manier om aan te tonen hoe het nu gesteld is met die kwaliteit en bij een tweede meting , ten tijde van de werkzaamheden ( die minimaal twee jaar
gaan duren) kunnen we de gemeente vragen om, indien nodig, verdere maatregelen te nemen.

Totale kosten van initiatief:

€ 800,00

Toegekend buurtbudget:

€ 800,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.