logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Westerpark

Maaltijden voor minima in tijden van corona

Carlien Boelhouwer
08-05-2020 15:10 | | Staatsliedenbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend

Dit initiatief heeft goedkeuring van de regiegroep! De indiener kan subsidie aanvragen om het project te realiseren. Uitspraak van de regiegroep: De regiegroep is erg enthousiast over dit initiatief. Er worden hiermee veel mensen uit de buurt bereikt. Het budget wordt daarom ook toegekend.Zeven dagen van de week koken we maaltijden voor minima uit de buurt. De maatijden kunnen bij ons worden afgehaald.

Wie

Ik ben bestuurslid van de Stichting Samen Sterk Vrouwen West en ik dien dit voorstel in namens de stichting. Wij werken samen met particulieren uit de wijk die ons voedsel (ingrediënten, groente, fruit etc.) doneren.

Wat

Vanwege de coronacrisis zijn heel veel activiteiten niet meer toegestaan en dat maakt deze tijd voor veel mensen een heel eenzame tijd. Daar komt nog eens bij dat veel mensen ook financieel lijden onder deze crisis. En dan is het nu ook nog eens de tijd van de ramadan: een tijd waarin in normaal gesproken maaltijden juist meer dan dat anders het geval is, samen met anderen worden genuttigd. Ons idee: we koken lekkere warme maaltijden die buurtbewoners die het nodig hebben, bij ons kunnen afhalen. Alle zeven dagen van de week lang en dat gedurende zo'n 6 weken.
We begonnen met zo'n 60 maaltijden per dag, maar vanwege de grote toeloop zijn het er nu al tegen de 100 per dag. Kennelijk is er behoefte aan.
We moeten allemaal door deze lastige tijd heen. Door onze actie wordt dat 'er doorheen moeten' hopelijk iets minder moeilijk voor onze buurtbewoners.
AT5 heeft onze actie gefilmd. (11 mei op tv) Verder is Ali B. (zie foto) gisteren op bezoek geweest om zijn instemming en medeleven te tonen. Kortom: het bruist.

Totale kosten van initiatief:

€ 7.900,00

Toegekend buurtbudget:

€ 7.900,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.