logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Westerpark

Het Uitjedak-raam festival

Netta de Beaufort
02-05-2020 17:23 | | Spaarndammerbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget niet toegekend

Het initiatief heeft geen budget gekregen. Uitspraak van de regiegroep:Herhaaldelijke en verantwoorde evenementen organiseren bij verpleeghuis de Bogt-Westerbeer om eenzaamheid tegen te gaan!

Wie

Corona Bewust is een stichting bestaande uit 7 vrijwilligers die zich voornamelijk richten op eenzame mensen. Dit doen wij door middel van het organiseren van evenementen waarbij er een band buiten het verzorgingshuis of bejaardentehuis muziek speelt uit de jaren 50 tot en met nu terwijl de oudere via hun dak raam uit hun dak kunnen gaan. Daarnaast is het de bedoeling dat de band en de organisatoren zich ook aan de anderhalf meter regel houden. Zo worden de corona maatregelen door iedereen gehandhaafd.
Zaterdag 25 april hebben wij ons eerste evenement bij de Bogt-Westerbeer in Amsterdam gegeven. Dit was een groot succes. Nu hebben wij besproken met de Bogt-Westerbeer dat wij hier vaker ons evenement kunnen geven. Ook de band 2 Hard 2 Handle staat er voor open om verder met ons in samenwerking te gaan voor de volgende evenementen. Deze band wil dit vrijwillig doen waardoor ze ons duizenden euro’s aan kosten mislopen. Jammer genoeg zijn er wel nog kosten nodig voor geluidsapparatuur, een geluidstechnicus en de transportkosten van de band.
Verder staat de gemeente Amsterdam achter ons wat betreft de vergunningen. Ook hebben wij met hen besproken dat het niet de bedoeling is dat wij er straatfeest van maken vanwege de corona maatregelen.
Nog meer informatie over ons kunt u lezen op onze site: coronabewust.nl

Wat

Stichting Corona Bewust wil door middel van evenementen in Amsterdam-west, ervoor zorgen dat het thuis blijven de komende periode wat leuker wordt gemaakt voor de ouderen van verpleeghuis de Bogt-Westerbeer. Wij focussen ons voornamelijk op de ouderen omdat dit de groep is die deze periode het meest last zal krijgen van eenzaamheid. Onze visie is het tegengaan van deze eenzaamheid.

Om ervoor te zorgen dat de evenementen veilig verlopen hebben wij gekozen voor het vermaken van mensen op afstand. In samenwerking met artiesten rijden wij door de straten naar het verpleeghuis. Bij het verpleeghuis zullen de artiesten dan één tot twee uur optreden en zorgen voor vermaak bij de ouderen. Omdat de artiesten vanuit de tuin van de Bogt-Westerbeer zullen optreden, hoeven de ouderen het verpleeghuis niet uit maar kunnen ze lekker genieten vanaf hun balkon of vanuit hun raam.

Wij willen dit evenement de komende maanden herhaaldelijk organiseren, zodat de ouderen iets hebben om naar uit te kijken. Wij zijn ervan overtuigd dat dit de eenzaamheid de komende periode tegen zal gaan en de last van het thuisblijven zal verlichten.

Totaal aangevraagd buurtbudget:

€ 3.000,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.