logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Westerpark

Gezellig hoekje

naima yachou
30-04-2024 12:13 | Sociaal | Staatsliedenbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend

Dit initiatief heeft goedkeuring van de adviesgroep! De indiener kan subsidie aanvragen om het project te realiseren. Uitspraak van de adviesgroep: Unaniem eens, tip probeer samenwerking te zoeken met andere vrouwengroepen uit de buurtOm de vrouwen in de buurt met elkaar te verbinden en om eenzaamheid tegen te gaan. Hier door ook meer contacten maken.

Wie

De activiteit wordt georganiseerd door 4 vrouwen van het van Beuningenplein. Zei zijn al actief bij stichting Dock als vrijwilligers bij het jongerencentrum. De activiteit zal ook plaatsvinden in het jongerencentrum op het van Beuningenplein in de staatsliedenbuurt. De activiteit is elke woensdagavond van 17:00 t/m 21:00 uur. Daarnaast krijgen wij ook ondersteuning van de locatie gebonden buurtwerker van Huis van de Wijk Koperen Knoop. We willen de activiteit doen tot het einde van het jaar.

Wat

We willen de vrouwen die niet vaak buiten komen of met andere in contact komen. Een plek in de buurt te bieden waar zei informatie krijgen, contact kunnen leggen en dingen van elkaar leren. Daarnaast is tijdens een maaltijd twee keer in de maand tijd om met elkaar te praten en ervaringen te delen. Als er geen maaltijd is dan is er nog steeds ruimte om dingen met elkaar te delen. Het plan is om de eerste van de maand te knutselen, dan de tweede week samen te eten, de derde week een voorlichting van meerdere organisaties uit de buurt en de laatste week van de maand weer af te sluiten met een maaltijd. Hierdoor hopen wij de vrouwen uit de buurt te bereiken, ook zijn mannen uit de buurt welkom voornamelijk tijdens de voorlichting. De groep die nu al actief is op van Beuningenplein bestaat uit ongeveer 20 personen van vaste bezoekers en mensen die komen kijken. We verwachten ook tussen de 20 en 30 mensen bij ons.

Hoe

We willen ons initiatief onder de aandacht brengen door een folder te maken en deze te verspreiden op meerdere plekken in de buurt. Daarnaast werken wij ook veel met mond tot mond reclame. Hier ondersteunt de buurtwerker van Combiwel ook bij, hij zal ook helpen met werven van nieuwe deelnemers en bij andere organisaties in de buurt het onder de aandacht brengen. Ook zullen wij op de facebook groep westerpark bewoners onze flyer delen

Totale kosten van initiatief:

€ 1.522,00

Toegekend buurtbudget:

€ 1.522,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.