logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Westerpark

Straatfeest Narva-Eiland 2024

Geert Nijenhuis
10-04-2024 09:00 | Sociaal | Houthavens

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend

Dit initiatief heeft goedkeuring van de adviesgroep! De indiener kan subsidie aanvragen om het project te realiseren. Uitspraak van de adviesgroep:Dit jaar willen we graag weer een straatfest organiseren. Omdat dit erg positief werk op de samenhorigheid in de buurt.

Wie

Sinds 2022 organiseren wij een jaarlijks buurtfeest. We merken dat dit veel goeds doet voor de jonge buurt. Bewoners leren elkaar beter kennen en nieuwe bewoners voelen zich direct welkom. Er wordt aan iedereen gedacht met een kinderpodium, een rustige borrel om bij te praten en 's avonds kan er gedanst worden. Dit jaar willen we het dus ook weer graag organiseren. Het zal niet zo groot worden dat er een vergunning nodig is. Deze zal dus ook niet worden aangevraagd. De EUR 1000,- zal worden gebruikt voor lichtgeluid, het kinderpodium en de huur van de barbecue hoofdzakelijk. Het is een verlichting op de kosten voor de buurt. Van de buren wordt namelijk ook een bijdrage verwacht.

Wat

Het is een buurtfeest voor het Narva-eiland. Buren leren elkaar beter kennen wat een positief effect heeft op de saamhorigheid. ook doet het de verdraagszaamheid ten goede, omdat simpelweg een heel leuk en gezellig evenement is voor jong en oud. Het gaat in totaal om circa 125 huishoudens, met circa 350-400 bewoners die zijn uitgenodigd. Dit zijn alle huizen van de stadskant van het Narva-eiland. Alle bewoners worden dus uitgenodigd.

Hoe

het evenement wordt aangekondigd in de VVE vergadering en er zal geflyerd worden bij de huizen.

Totale kosten van initiatief:

€ 500,00

Toegekend buurtbudget:

€ 500,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.