logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Westerpark

3 Naaimachines voor workshops

Maria Henriques Fernandes
04-04-2024 10:10 | Kunst & cultuur, Sociaal | Spaarndammerbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend

Dit initiatief heeft goedkeuring van de adviesgroep! De indiener kan subsidie aanvragen om het project te realiseren. Uitspraak van de adviesgroep: Alle aanwezigen zijn unaniem voor toekenning voor het heel aangevraagde bedragHet plan is doorgaan met de wekelijkse naaiworkshops voor buurt- en wijkbewoners en met het gebruik van de machines.

Wie

Wij, Razao en Zeza geven wekelijks naaiworkshops aan groepen in de Horizon. (ong. 10-12 jaar). We leren hoe te naaien, ontwerpen, maken en verstellen, daarnaast ontstaan er ook banden onderling. Ook scheelt het best veel kosten als de deelnemers dit kunnen en komen doen. Veel dames die komen hebben een ‘kleine portemonnee.’ We onderhouden de naai- en overlockmachines zelf, en zorgen voor reparaties en aanvullingen van kwalitatief goed materiaal dat duurzaam geschikt is.

Wat

We gebruiken nu 5 naaimachines maar 2 van de machines (deze zijn 12 jaar oud) zijn het probleem. 1 is stuk gegaan en 1 is niet voor een normaal bedrag te repareren. ((De kosten zijn door de winkel ingeschat op wel 75-100 euro) En 1 extra zou erg fijn zijn omdat ze intensief worden gebruikt, er hoeft dan minder op elkaar gewacht te worden en een andere groep heeft gevraagd om ook de machines te kunnen gebruiken. . We willen graag 2 nieuwe, niet digitale naaimachines aanschaffen met dit budget, en 1 professionele stofschaar. (Deze machines zouden dan ook beheerd worden door Combiwel Buurtwerk). Naaimachine winkel Wildschut in Amsterdam heeft goede naaimachines (met 5 jaar garantie). Advies ingewonnen en zelf ingeschat dat e Janome 1522 BL van € 369 een goede optie is. (juiste plek voor de spoel ook) Hierbij zouden we er 2 van willen aanvragen. Wij schatten in dat we hierna 5-10 jaar lang geen nieuwe machines nodig hebben!
Veelal komen er tussen de 6-15 vrouwen bij onze groepen.

Hoe

We staan met onze activiteiten in het week en maand programma van de Horizon. Deze wordt verspreid via internet en in vele netwerken (digitaal), en worden meegenomen de buurten in door o.a. het Buurtteam en Buurtwerk.

Totale kosten van initiatief:

€ 1.082,00

Toegekend buurtbudget:

€ 1.082,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.