logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Westerpark

De route van de quinoa in Westerpark

Nora Vargas Valverde
03-04-2024 12:09 | Kunst & cultuur, Groen, Sociaal | Spaarndammerbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend

Dit initiatief heeft goedkeuring van de adviesgroep! De indiener kan subsidie aanvragen om het project te realiseren. Uitspraak van de adviesgroep:Ik wil de mensen van verschillende cultuur om quinoa te zaaien, te verzorgen, te oogsten en te koken.

Wie

Ik heb een onderzoek gedaan of er bewoners geïnteresseerd zijn in workshops Quinoa. 7 vrouwen hebben deelgenomen in verkende workshop. ik ga uit dat er 10 personen mee gaan doen vanuit de Zeeheldenbuurt. In Totaal 5 workshops op de volgende datum: zaterdag 4 mei, 25 mei, 22 juni, 6 juli en de laatste op zaterdag 14 september 2024.

Wat

Dat de deelnemers leren over het belang van de quinoa.
Het is een ideaal gewas: als eiwitrijk voedsel. Maar ook voor het milieu. Quinoa kan zich aan heel verschillende milieus adapteren. Quinoa is een alternatief voor gezonde voeding. De quinoa heeft net als vlees alle negen essentiële aminozuren. Het heeft meer vezels dan volkorenrijst. Het heeft rond 15% eiwit. Het heeft geen gluten. Dat de mensen quinoa ook als groente gaan eten. Dat de mensen thuis Quinoa willen zaaien in een tuin bak . Er gaan 50 personen meedoen. Bij de laatste workshop - afsluiting project - is Buurkamer Parlarie open voor de buurt en delen we de Quinoa gerechten.

Hoe

We hebben al 7 geïnteresseerden. Met flyers en mond op mond reclame ook via Next Door. Er worden 10 deelnemers verwacht. We gaan ook de Staatskrant uitnodigen om een artikel te maken.
Aan het einde verzamelen we alle recepten in een digitaal bestand die voor iedereen beschikbaar komt. Zodat er een voorbeeld is hoe Quinoa in de recepten verwerkt kan worden.

Totale kosten van initiatief:

€ 600,00

Toegekend buurtbudget:

€ 500,00

Ik zoek hulp bij:

Mijn plan is toegekend. Ik wil nu subsidie aanvragen. Maar de handleidingen ( Subsidie, Begroting en Activiteitenplan bevatten geen inhoud (0 bytes) als ik ze download. Op een andere computer ook niet.

Kom in contact

Wilt u uw hulp aanbieden? Stuur dan een mailtje naar de gebiedsmakelaar Saida el Mhassani, die zorgt ervoor dat u in contact komt met de initiatiefnemer.

Stuur een e-mail naar S.el.Mhassani@amsterdam.nl

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.