logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Westerpark

Happy dance voor mama's (to be) & hun energieke kinderen

Ella Sentner
02-04-2024 13:09 | Kunst & cultuur, Jeugd, Sociaal | Spaarndammerbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend

Dit initiatief heeft goedkeuring van de adviesgroep! De indiener kan subsidie aanvragen om het project te realiseren. Uitspraak van de adviesgroep:Dans brengt ons samen! Uplifiting danslessen voor: zwangere moeders, moeders met baby en voor kids.

Wie

Mijn naam is Ella Sentner. Ik ben woonachtig in de Spaarndammerbuurt. Ik ben 28 jaar en danser. Daarnaast houd ik ook veel van sporten en beweging. Ik heb altijd al een passie gehad voor dans & muziek met een positieve boodschap, zoals reggae bijvoorbeeld. Ik heb zelf ook een positieve boodschap voor deze buurt: kom samen & geniet van het leven door te dansen. Dansen is een prachtige manier om in het moment en je lichaam te zijn & blijdschap te delen. Het lijkt me supermooi om mijn energie te delen met anderen en een plek te bieden om even de stress van het leven te vergeten. Een wijk met lagere stresslevels & meer cohesie is beter voor iedereen!

Aangezien de focus op moeders & kids is zijn de beste mogelijkheden: woensdagmiddag of zaterdag. Ik denk dat het het beste is om met 2 lessen te beginnen. Bijvoorbeeld op woensdagmiddag: een les voor kids om 16 uur, dan om 17 uur een voor mommy & me lessen. Voor nu lijkt het me het handigst om in totaal 6 weken te doen om mee te beginnen, van 1 juni tot half juli (ivm zomerstop scholen en locatiehuur). Evt zou het dan vanaf september weer opgepakt kunnen worden.

Wat

Ik woon vrij recent in de Spaarndammerbuurt en merk dat er best een verdeling is tussen de doorgewinterde Spaarndammers en de 'juppen' in de Houthavens. Regelmatig vang ik gesprekken op hierover. Ik hoop met dit initiatief mensen samen te brengen & te laten zien wat we allemaal gemeen hebben. Beweging is iets wat iedereen nodig heeft. Dansen is een toegankelijke manier om je te verbinden met de energie in jezelf & die van anderen om je heen. Daarom biedt het verbinding. De lessen zijn puur voor ontspanning en om te genieten zodat iedereen met een glimlach de les weer verlaat. De focus zal dus niet liggen op techniek maar meer op manieren om met anderen samen te komen in jouw dans.

Ik heb specifiek de focus op moeders omdat zij heel hard werken & ook het verdienen om eens in het zonnetje te staan. Moeders verdienen het om wat tijd te hebben voor zichzelf en te kunnen ontspannen. Helaas is dat met kinderen niet altijd even makkelijk of de kosten zijn erg hoog. Daarom wil ik de focus leggen op zwangere moeders of moeders die samen met hun baby kunnen komen. Ook wil ik graag een les voor kinderen aanbieden omdat de jeugd van tegenwoordig vaak achter hun ipad geplakt zitten. Het is voor iedereen belangrijk om te bewegen. Het bereik van dit initiatief is dus erg groot. Er zijn binnen de groep moeders/kinderen verder geen restricties voor wie mag komen, je hebt geen danservaring of veel geld nodig.

Ik verwacht in het begin tussen de 10 en 30 deelnemers per les.

Hoe

Ik heb zelf communicatiewetenschappen gestudeerd dus ik heb veel ervaring met marketing. Ik heb zelf snel een flyer in elkaar gezet. Deze kan ik printen en verspreiden in de buurt. Ook wil ik graag op een aantal plekken een poster ophangen, bijvoorbeeld in (overleg) bij de scholen in de buurt of bij de wachtruimte van de dokter. Vooral ook door mond op mond reclame hoop ik meer mensen te vinden, dus vooral ook door veel mensen erover te vertellen. Ik ben van plan een Instagram & Facebook pagina te maken waar meer informatie te vinden is over het initiatief zodat ik ouders daar naartoe kan verwijzen.

Om het goed te verdelen in de lessen houd ik 20 plekken voor bewoners van Houthavens en 20 plekken voor bewoners van Spaarndammerbuurt.

Totale kosten van initiatief:

€ 495,35

Toegekend buurtbudget:

€ 496,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.