logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Westerpark

Zomerfestival Muziekpakhuis: A Walk in the Park

Rutger van Otterloo
24-03-2024 11:22 | Kunst & cultuur | Westerpark

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend

Dit initiatief heeft goedkeuring van de adviesgroep! De indiener kan subsidie aanvragen om het project te realiseren. Uitspraak van de adviesgroep: de adviesgroep stemt unaniem in met het toekennen van het budget.Het Muziekpakhuis organiseert voor de tweede keer in de Krakeling en het Westerpark een festival met veel participatie.

Wie

Stichting het Muziekpakhuis (MPH) organiseert ieder jaar aan het eind van het schoolseizoen een groot marathon concert voor onze leerlingen. Door corona heeft dat een aantal jaren stilgelegen, maar vorig jaar waren en geen restricties meer en konden we in de Krakeling en het Westerpark een spectaculaire nieuwe editie organiseren onder de titel A Perfect Day.

De locatie beviel uitstekend. Dus ook dit jaar hebben we gekozen voor de combinatie Krakeling/Westerpark. De datum is vastgesteld op 22 juni. Als titel voor de editie van dit jaar is gekozen voor het toepasselijke A Walk in the Park.
Voor deze editie willen we de ervaringen van het zomerfestival van vorig jaar meenemen, vooral om de participatie onderdelen nog beter in te bedden in het totale programma en ervoor te zorgen dat er zo veel mogelijk mensen aan mee kunnen doen.
Het programma wordt een wervelende mix van leerlingen concerten al dan niet begeleid door hun docenten, docenten bands met gastoptredens, workshops en pop-up lessen.

participatie acts:
- Street Parade: kern hiervan wordt de band Gallowstreet van Dirk Zandvliet. Deze bestaande aanstekelijke brass band wordt de motor van een groot blaasorkest/drumband die in optocht door het park speciaal voor de gelegenheid gearrangeerde stukken zal spelen. De band wordt aangevuld met amateur blazers en slagwerkers uit de buurt. Er komen partijen voor blazers en drummers van verschillende niveaus.
- Tango orkest: het tango orkest van Amsterdammer Kay Sleking wordt aangevuld met amateurmusici uit de buurt en zal in het park optreden. dansschool Tangotalks uit de baarsjes geeft gratis tangoles aan buurtbewoners.
- Kinderkoor: MPH zangdocente Charllotte zet haar eigen kinderkoor Popvox in als basis om een groot kinderkoor te vormen tijdens A Walk in the Park. .
- Clapping Music: van de Amerikaanse minimal music componist Steve Reich is bij uitstek geschikt om uit te voeren met een algemeen publiek.
- Salsa dansers: we nodige dansscholen uit de buurt uit om hun kunnen te vertonen tijdens optredens van de latin bands van Minco Coenraad
- Korte instrumentale workshops door gitarist Sander Panhuysen en percussionist Jaime Rodriguez
- Optredens van Bands van leerlingen van middelbare scholen uit de buurt (onder andere van de Vinse School)
De financiering van het zomerfestival bestaat uit vijf verschillende onderdelen:
Buurtbudget
Stadsdeel west Kunst en Cultuur
Eigen bijdrage Muziekpakhuis
Kaartverkoop concerten in de Krakeling
Privaat fonds (Janssen's Friesche stichting)

Wat

Het hoofddoel is om duidelijk te maken dat er in iedereen een muzikant huist.

projectdoelen:
• Zoveel mogelijk mensen aan het musiceren krijgen, niet alleen onze eigen leerlingen maar ook buurtbewoners en toevallige passanten
• De presentatie van een rijk pallet aan workshops en publieksparticipatie activiteiten door een aantal ervaren docenten van het MPH, zowel buiten in het park als in de Krakeling
• Speciaal voor de gelegenheid georganiseerde activiteiten zoals een Street Parade en de uitvoering van Clapping Music van Steve Reich
• Talent stimuleren zich te presenteren op een gerenommeerd podium, waarbij zowel ruimte is voor de beginnende als de (ver)gevorderde muziekschool leerling
• De buurt kennis laten maken met hun musicerende buurtgenoten, zowel professionals als amateurs.

De doelgroepen
• Leerlingen van het Muziekpakhuis
• Koren, ensembles en bands van het Muziekpakhuis
• Amateurmusici uit stadsdeel Amsterdam West
• Amateurzangers uit stadsdeel Amsterdam West
• Algemene bezoekers van het Park op 22 juni
• Dansliefhebbers uit de buurt
• Leerlingen van lokale middelbare scholen en hun achterban

Er zullen minstens 300 leerlingen hun muzikale kwaliteiten laten horen tijden het festival. Daarnaast verwachten wij minimaal 250 actieve deelnemers aan alle participatie acts, 800 bezoekers in de Krakeling en een groot aantal mensen die de activiteiten in het Park gratis kunnen meemaken.

Hoe

Er zullen voor de verschillende participatie acts promo video's worden gemaakt die gebruikt worden om via social media deelnemers warm te maken.
Er zal veel reclame worden gemaakt:
Stadskranten
facebook / instagram en tiktok (Het MPH heeft
flyers en affiches voor scholen, buurthuizen, horeca gelegenheden en openbare instellingen etc.
Nieuwsbrief van het MPH
Nextdoor

Totale kosten van initiatief:

€ 4.500,00

Toegekend buurtbudget:

€ 4.500,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.