logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Westerpark

Harmonieuze zangvogels

Vitalii Kolino
29-02-2024 15:07 | Openbare ruimte, Kunst & cultuur, Sociaal | Spaarndammerbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend

Dit initiatief heeft goedkeuring van de adviesgroep! De indiener kan subsidie aanvragen om het project te realiseren. Uitspraak van de adviesgroep: Aanvraag toegekend met twee tips: - Tip: specificeer wat ze precies gaan doen in de promotie naar de buitenwereld. - Tip: maak ook promotie onder niet-Oekraïners. Er is een kleurenprinter in de Horizon voor het printen van flyers.Wekelijkse koorlessen die eindigen met een presentatie voor mensen uit de buurt met een feestje.

Wie

"Forwards for Others" is een stichting met als oorspronkelijke doel het verenigen en ondersteunen van Oekraïners bij gedwongen migratie. Maar onze deuren staan open voor iedereen en overstijgen de grenzen van afkomst, taal, religie, geslacht, opleiding of leeftijd. Dit jaar hebben we ons ten doel gesteld om te groeien en onze activiteiten uit te breiden. We streven ernaar de Oekraïense gemeenschap te ondersteunen en tegelijkertijd een uitnodigende ruimte te creëren die mensen met verschillende achtergronden omarmt. Wij willen verschillende culturen samenbrengen en diversiteit vieren.

Duur: 4 maanden
Van maart tot juli

Wat

Deelnemers: Deelnemers van Stichting 2014+mensen uit de buurt+Oekraïense gemeenschapHet doel van het koor voor ouderen is om een verzorgende en inclusieve omgeving te bieden waarin leden zich kunnen uiten door middel van muziek, sociale verbindingen kunnen bevorderen en de vreugde en therapeutische voordelen van samen zingen kunnen ervaren. Door middel van regelmatige repetities en optredens wil het koor: 1) Het mentale en emotionele welzijn bevorderen door een uitlaatklep te bieden voor creatieve expressie en het opbouwen van eigenwaarde. 2) Cultiveer een gemeenschapsgevoel en verbondenheid onder ouderen, waardoor gevoelens van isolatie en eenzaamheid worden verminderd. Plus het betrekken van de nieuwkomers heeft een dubbele functie en helpt mensen bij de integratie. 3) Mogelijkheden bieden voor persoonlijke groei en ontwikkeling van vaardigheden op het gebied van vocale techniek en muzikale expressie. 4) Creëer blijvende herinneringen en betekenisvolle ervaringen die de levens van deelnemers verrijken en positief bijdragen aan hun algehele levenskwaliteit.
Door deze doelen na te streven, wil het Koor voor ouderen een ondersteunende en verrijkende muzikale gemeenschap creëren die geluk, verbinding en voldoening onder haar leden bevordert.

Hoe

Manier om mensen te vinden: Het project wordt uitgevoerd met deelnemers van Stichting 2014 (Westerparkbuurt) en uit de pool van mensen uit de gemeenschap die deze Stichting huisvest.

Totale kosten van initiatief:

€ 1.606,00

Toegekend buurtbudget:

€ 1.606,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.