logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Westerpark

Regenboogritmes: gemeenschap opbouwen met kunst

Vitalii Kolino
29-02-2024 14:27 | Openbare ruimte, Kunst & cultuur, Sociaal | Spaarndammerbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend

Dit initiatief heeft goedkeuring van de adviesgroep! De indiener kan subsidie aanvragen om het project te realiseren. Uitspraak van de adviesgroep: Uw aanvraag is besproken bij de adviesgroep van 13 maart. De aanvraag is toegekend. Succes met de activiteit. Tip van de adviesgroep, voeg in de omschrijving bij toekomstige aanvragen een PR plan toe.Wekelijkse kunstlessen in buurthuis Horisont, geleid door diverse kunstenaars, om stress te verminderen en talenten te o

Wie

Wie we zijn:
"Forwards for Others", opgericht begin 2023, is een stichting met als oorspronkelijke doel het verenigen en ondersteunen van Oekraïners in gedwongen migratie. Maar onze deuren staan open voor iedereen en overstijgen de grenzen van afkomst, taal, religie, geslacht, opleiding of leeftijd. Dit jaar hebben we ons ten doel gesteld om te groeien en onze activiteiten uit te breiden. We streven ernaar de Oekraïense gemeenschap te ondersteunen en tegelijkertijd een uitnodigende ruimte te creëren die mensen met verschillende achtergronden omarmt. Wij willen verschillende culturen samenbrengen en diversiteit vieren.
Duur: 3 maanden (midden maart-midden juni)

Wat

Verwacht aantal deelnemers: 10-20 personen per les + mensen uit de buurt
Doelgroep: LGBTQ+ gemeenschap inclusief vluchtelingen en nieuwkomers.
Projectdoelen:
1. Integratie bevorderen: Stimuleer sociale integratie en cohesie door gedeelde artistieke ervaringen en samenwerkingsprojecten.

2. Verbeter het welzijn: Verbeter het mentale en emotionele welzijn van deelnemers door hen creatieve mogelijkheden te bieden voor zelfexpressie en stressverlichting.

3. Stimuleer gemeenschapsondersteuning: Creëer een ondersteunende omgeving waarin individuen zich geaccepteerd, gewaardeerd en bevoegd voelen om hun identiteit en talenten te verkennen zonder angst voor oordeel.

4. Ontdek en ontwikkel talenten: Identificeer en koester de artistieke talenten van deelnemers, ongeacht hun achtergrond of ervaringsniveau, waardoor een gevoel van prestatie en doel wordt bevorderd.

6. Emotionele genezing faciliteren: Bied kunsttherapiesessies aan als een middel voor individuen om trauma's, uitdagingen of moeilijke emoties uit het verleden te verwerken en aan te pakken in een veilige en ondersteunende omgeving.

7. Diversiteit en inclusiviteit bevorderen: Vier de diversiteit binnen de LGBTQ+-gemeenschap en omarm de unieke perspectieven en ervaringen van vluchtelingen en nieuwkomers, waardoor een cultuur van inclusiviteit en begrip wordt bevorderd.
8. Bouw levenslange verbindingen.

Hoe

Manier om mensen te vinden:
Mensen uit onze bestaande ‘pool’ van deelnemers zullen zich bij dit project aansluiten. We zijn ook van plan onze sociale media te gebruiken om de evenementen en chats in messengers te posten. We zullen de evenementen posten in de specifieke groepen die zich richten op LGBTQ+ mensen. Print ook enkele advertenties en plaats deze in de buurt. We waren al in gesprek met onze doelgroep en zagen interesse en vraag naar dergelijke evenementen.

Totale kosten van initiatief:

€ 2.387,00

Toegekend buurtbudget:

€ 2.387,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.