logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Westerpark

Aftrap van Stichting Fietsmaatjes Westerpark en omstreken

Marjo Kroese
27-02-2024 23:03 | Sociaal | Staatsliedenbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend

Dit initiatief heeft goedkeuring van de adviesgroep! De indiener kan subsidie aanvragen om het project te realiseren. Uitspraak van de adviesgroep: Uw aanvraag is besproken bij de adviesgroep van 13 maart. De aanvraag is toegekend. Succes met de activiteit.St. Fietsmaatjes Westerpark e.o / i,o.: mensen die niet meer zelf kunnen fietsen kunnen dat samen met een maatje doen.

Wie

Onze stichting Fietsmaatjes (FM) Westerpark en omstreken is in oprichting. FM Westerpark e.o. is een initiatief van verschillende bewoners uit Westerpark en omstreken. Iedereen doet onbetaald mee.
Voor de oprichting zelf én de feestelijke aftrap van het initiatief op 6 april a.s. in het Westerpark vragen we een beperkt budget aan. Welzijnsorganisatie Combiwel heeft een duofiets en een duoscooter in bezit,, waar ze zelf niet veel meer doen. Combiwel wil beide aan ons overdragen. De voornaamste reden dat we een zelfstandige stichting op gaan richten, is dat we met deze stichting het gebruik van beide duo-vervoersmiddelen sterk willen stimuleren en willen zorgen dat zowel het aantal maatjes als ook het aantal gasten (mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen) groeit. De landelijke stichting Fietsmaatjes.nl faciliteert de plaatselijke stichtingen met allerlei p.r. materiaal en vooral ook met een digitaal planningssysteem per stichting om het gebruik van de fietsen goed in te kunnen plannen.

Wat

We willen bewoners bereiken in Westerpark en omstreken die zelf om wat voor reden dan ook niet meer zelfstandig kunnen fietsen (onze 'fietsgasten') . We willen hen het plezier geven van een ontmoeting, de gezelligheid van een kop koffie, de sensatie van de wind door de haren en de mogelijkheid om weer naar plekken te gaan waar men zelf niet meer kan komen. Dat kan allemaal met een duofiets/scooter, samen met iemand die zelfstandig kan fietsen (onze 'fietsmaatjes').
De eerste duofiets en -scooter zijn er, de eerste fietsmaatjes en de eerste fietsgasten ook.
Met de aftrap op 6 april willen we de bekendheid van FM Westerpark vergroten, nieuwe maatjes én nieuwe gasten werven. We hopen door de pr en 6 april 'op het netvlies' van zo'n 100 mensen te komen, waarvan een deel zich aan gaat sluiten als maatje of als gast. Dit is een mooi begin voor dit eerste jaar. Hoe meer we zichtbaar zijn op de fietstochtjes die volgen, hoe meer mensen we hopen aan te trekken. Maar met deze aanvraag richten we ons op de oprichting van de Stichting en op 6 april.
Ons plan is goed voor de buurt, omdat het weer een extra mogelijkheid biedt voor bewegen, ontmoeten en verbinden, vooral voor mensen die minder mobiel zijn en daardoor mogelijk geïsoleerd raken. Overigens beslaat ons initiatief heel Westerpark en omstreken. Op de kaart hieronder kunnen we dat met slechts één toegestaan vlaggetje niet voldoende aangeven.

Hoe

We gaan dat doen door persberichten over de aftrap op 6 april naar allerlei media, zowel de geschreven pers, de Westkrant, als ook via social media (Facebook, Instagram, Nextdoor). Ook brengen we het initiatief onder de aandacht bij huisartsen als een mogelijkheid binnen ‘Welzijn op recept' . Verder is 6 april zelf het moment om FM Westerpark e.o. onder de aandacht te brengen. We doen dat met allerlei promotiemateriaal waarvoor we de basis krijgen van de landelijke stichting Fietsmaatjes.nl. Dat materiaal passen we zelf aan op onze situatie.

Totale kosten van initiatief:

€ 1.500,00

Toegekend buurtbudget:

€ 1.350,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.