logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Westerpark

De grote kleine vrijheidshelden

Conchita van Doorn
30-01-2024 12:26 | Openbare ruimte, Kunst & cultuur, Jeugd, Sociaal | Westerpark

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken

Dit initiatief is besproken in de adviesgroepvergadering. Er zal binnenkort een reactie van de adviesgroep volgen.

Budget toegekend


Tijdens het bevrijdingsfestival in het Westerpark op 5 mei geven we kinderen een stem in wat vrijheid voor hen betekent.

Wie

Het initiatief wordt ingediend door mij, Conchita van Doorn. Met Stichting Motherhood Amsterdam en Stichting het Vrije Westen dekken we het grootste gedeelte van de kosten (zie kosten en inkomsten). Graag zorg ik er met jullie voor dat we tijdens het bevrijdingsfestival op 5 mei een uitgebreider programma hebben en meer kinderen kunnen ontvangen in de familie tent van het evenement. Dit uit zich in 3 workshops. Met gerecyclede en anders afgedankte materialen gaan we in workshop vorm met de kinderen creëren. De benodigdheden zijn een aantal professionele en bevlogen makers, een hoop verbeeldingskracht, vrijheid om te maken en uitnodigend materiaal om mee aan de slag te gaan.
We willen een drietal stations bouwen die elk door twee creatieven/kunstenaars bemand worden.
Bij elk station mogen kinderen iets maken dat bijdraagt aan dit verhaal.

Er is opnieuw een groot karton station, hier kunnen grotere kinderen actie borden maken waarop ze kwijt kunnen wat ze willen zeggen, de kleinere kinderen kunnen hiermee knutselen aan een kostuum.
Een deel van wat hier gemaakt wordt, krijgt een plek in de ere galerij. Ook mogen de kinderen hetgeen ze gemaakt hebben meenemen het terrein op, de grotere kinderen kunnen we ook als “belangrijke” missie geven om hun bordjes op verschillende plekken in het park op te hangen en zo de positieve boodschap te verspreiden.

Er komt een vlaggen station, ook hier gaan we werken aan vlaggen in verschillende maten. (opnieuw allemaal gemaakt van gerycelde stoffen). Er komt een vlag waar kinderen tekeningetjes bij mogen maken, ook kunnen ze een eigen vlag maken met een boodschap erop. Deze mogen meegenomen worden of worden door ons in de tent geplaatst.

Er komt een kostuum, schmink station, opnieuw zorgen we voor een grote voorraad afgedankt textiel. Hiervan gaan we capes en maskers maken, een cape omdoen zorgt ervoor dat je instant in je superheld rol komt, met de schmink kunnen we ook maskers maken. We willen zeker 150 kinderen helpen aan een snelle outfit change, van normaal kind naar superheld. We willen een ere podium in te tent maken waar we de kinderen op de foto zetten in hun outfit met hun boodschap, met rook etc.. zodat het een fantastisch effect krijgt.

Wat

Wat we willen bereiken is dat we op Bevrijdingsdag ook kinderen een belangrijke rol geven. Want vrijheid is ook voor hen een actueel thema. Kinderen krijgen nu veel mee van wat er gaande is in de wereld en maken zich zorgen. Wat betekent vrijheid voor hen? Wat willen we voor alle kinderen wereldwijd? Door dit zichtbaar en hoorbaar te maken kunnen kinderen zich bij ons expressief en creatief uiten. Het mag ook best een beetje rebels! De kids maken borden en vlaggen, verkleden zich en geschminkt en met een lied paraderen zij in een stoet over het terrein. Kinderen brengen licht en hoop en daarin zetten we ze deze dag in hun kracht!

Dit doen we met en voor de buurt. Onze vrijwilligers en makers komen veelal uit West en de bezoekers ook. Zij mogen gratis deelnemen, inspireren en geïnspireerd raken. We staan staan samen stil bij het verleden en vormen samen een betere toekomst!

Vorig jaar zijn er zeker 500 kinderen bij ons langs gekomen in de tent. Helaas kon niet iedereen aanschuiven bij een van de activiteiten omdat deze al vol zaten. Dit jaar is de tent die we toegewezen hebben gekregen twee keer zo groot, wat wil zeggen dat we ook meer kinderen aan een activiteit mee kunnen laten doen, wel zijn hier meer mensen voor nodig om deze kids te begeleiden. We verwachten dit jaar 800 kinderen over de hele dag. Dit zijn er meer dan vorige jaar omdat we meer promotie willen gaan maken én we moeten ook rekening houden met beter weer. Vorig jaar hagelde het midden op de dag 3 uur lang.

Hoe

Wij zullen At5, het Parool en de Westkrant een nieuwsbrief sturen. Ook vragen we bloggers en influencers om ons op de agenda te zetten. Verder promoten we het groot op onze eigen social kanalen (zowel prive, als op stichting Motherhood Amsterdam en via alle deelnemende partijen. Er gaan betaalde advertenties uit op instagram en via whatsappgroepen weten wij altijd veel mensen te bereiken.

Totaal aangevraagd buurtbudget:

€ 3.205,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.