logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Westerpark

Buurtdialogen: het StaatsBeraad

Peter Siegel
24-01-2024 15:52 | Openbare ruimte, Kunst & cultuur, Jeugd, Groen, Sociaal | Staatsliedenbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend

Dit initiatief heeft goedkeuring van de adviesgroep! De indiener kan subsidie aanvragen om het project te realiseren. Uitspraak van de adviesgroep:We werken aan Het StaatsBeraad om meer verbinding in de buurt te krijgen met behulp van de dialoog.

Wie

Peter Siegel en Ursulla Krone organiseren regelmatig (eens per maand ongeveer) een dialoog met buurtbewoners op een gezellige plek zoals de Bakkerswinkel of gewoon bij iemand thuis in de Staatsliedenbuurt. De Bakkerswinkel sponsorde onze eerste ontmoeting door de bovenruimte gratis ter beschikking te stellen.

Wat

Wij willen zoveel mogelijk buurtbewoners (zowel volwassenen, kinderen als ondernemers) bij elkaar krijgen om de dialoog in gang te zetten over het wel en wee in de (Staatslieden)buurt. Daarnaast willen we een visie ontwikkelen voor de buurt en diverse netwerken verbinden met elkaar. Dit om de buurt op lange termijn veilig, gezellig, gezond en dynamisch te houden/maken. Zodra het StaatsBeraad kan en wil, dan betrekken we niet alleen het Stadsdeel en ambtenaren in het gesprek, maar overleggen we hen ook onze bevindingen. De bevindingen worden door de leden van het beraad goedgekeurd.

Hoe

Wij communiceren oa via Facebook met "nieuwe" leden en direct met ons eigen netwerk. Het eerste gesprek bestond uit 10 mensen, het ziet er naar uit dat we dit nog 2 maal op dezelfde wijze kunnen herhalen voor mei 2024 (dus ongeveer 30 mensen in totaal). Deze mensen vragen hun netwerk om ook eens aan te schuiven.

Totale kosten van initiatief:

€ 499,00

Toegekend buurtbudget:

€ 499,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.