logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Westerpark

Project Ramadan 11 maart t/m 9-10 april 2024

Aicha Chaaoui
23-01-2024 13:31 | Sociaal | Spaarndammerbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget niet toegekend

Het initiatief heeft geen budget gekregen. Uitspraak van de adviesgroep:Buurtbewoners, die in kwetsbare positie verkeren, van Iftarpakketten en een Iftar voorzien. Dit doen we met vrijwilliger

Wie

Wie
Wij zijn 8 vrouwen, vrijwilligers uit de Spaarndammerbuurt. We werken vanuit Huis van de Wijk Horizon, ook met Combiwel Buurtwerk en mogelijk met meer partners en sponsoren. De Ramadan komt eraan en dit betekent dat wij klaarstaan om vreugde te brengen aan de bewoners in de Spaarndammerbuurt. Voor ons is dit een mooie tijd en een tijd voor liefdadigheid, we geven graag een steuntje in de rug. Dit willen wij voor gezinnen en mensen doen die in een kwetsbare positie verkeren (zoals, zieken, ouderen en alleenstaanden, mindervaliden, alleenstaanden, sociale minima, daklozen), die wij van voedselpakketten kunnen voorzien tijdens de komende Ramadan maand.

Wat

Wat
Voedselpakketten
In het verleden hebben wij veel mensen van onze buurt blij mogen maken met voedselpakketten tijdens de maand Ramadan. Ook dit jaar maken willen wij natuurlijk ook weer mensen blij maken met een voedselpakket. Wij zullen ons best doen om zoveel mogelijk donaties te ontvangen die we dan extra kunnen delen met iedereen. We vragen sponsoren om mee te doen en te doneren voor een rijker pakket.

In Huis van de Wijk Horizon kunnen mensen hun pakket komen halen. Voor de mensen die niet in staat zijn om hun pakket zelf te halen, gaan wij deze pakketten langs brengen om te overhandigen. Wij gaan uit van 100 basispakketten per dag. We gaan het een keer per week doen.

Hoe

Iftar
Ook willen we een multiculturele Iftarbijeenkomst organiseren in samenwerking met Hatice van Nisa en Noor in grote zaal van De Horizon. We verdelen de inkopen en taken, wij maken de Harira (soep) en hapjes. We willen 50-60 mensen uitnodigen. Mensen kunnen elkaar op deze buurtbijeenkomst ontmoeten en leren kennen tijdens een maaltijd, buurtbinding en onderlinge samenhang vinden wij belangrijk en fijn en we horen dat daar behoefte aan is.

Omschrijving
Tijdens de Ramadan gaan we vier weken lang basispakketten uitdelen. Drie weken 100 pakketten per keer en de laatste week 150 pakketten.

Daarnaast gaan we op zoek naar donaties uit de buurt. Deze donaties zullen voornamelijk zijn in de vorm van groenten, fruit of andere levensmiddelen zoals: dadels, croissants, Marokkaanse pannenkoeken, melk etc. Mochten we die echt ontvangen, dan zullen we die uiteraard ook verdelen onder de pakketten, waardoor het pakket nog aangenamer wordt.
Benodigdheden:
Ingrediënten voor Marokkaanse soep Harira;

Andere benodigdheden;
Dadels;
Brood;
Eieren;
Flesje water;
Een appel;
Kartonnen kopjes;
Papieren tasjes;
Plastic bakjes;
Vervoer/(telefoon en andere onkosten);

Rooster van uitdelen
Eerste week : 100 basispakketten
Tweede week : 100 basispakketten
Derde week: 100 basispakketten
Vierde week : 150 basispakketten

Totaal pakketten 450 pakketten in de maand van de Ramadan

Totaal aangevraagd buurtbudget:

€ 4.423,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.