logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Westerpark

Luchtkwaliteit Nassaukade

Mieke Jansen
30-03-2020 11:16 | | Staatsliedenbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend

Dit initiatief heeft goedkeuring van de adviesgroep! De indiener kan subsidie aanvragen om het project te realiseren. Uitspraak van de adviesgroep: De regiegroep kent het bedrag toe.Ter ondersteuning van onze actie Nassaukade ook Autoluw willen we twee keer een luchtkwaliteitsmeting laten doen.

Wie

Ons actiecomité heeft 189 handtekeningen verzameld op het eerste stuk Nassaukade van bewoners die bezorgd zijn over de verkeersoverlast die we gaan ondervinden door de sluiting van de Marnixstraat vanwege de renovatie van de Bullebak. 45 van hen volgen onze stappen via onze mails. Een paar van hen hebben voorgesteld de luchtkwaliteit te meten om in de gaten te houden in hoeverre de verkeerstoename tot gezondheidsrisico’s gaat leiden.

Wat

Door onze actie willen we de gemeente scherp houden en ze motiveren om de gevolgen van de werkzaamheden in goede banen te leiden. De noodzakelijke omleidingen van het verkeer moeten ons inziens niet uitsluitend over de Nassaukade gaan. De verkeersdrukte en overlast is voor de bewoners nu al op een kritische grens gekomen en we willen dat de gemeente er alles aan doet om de leefbaarheid op ons stuk kade te waarborgen. De luchtkwaliteit meten is een manier om aan te tonen hoe het nu gesteld is met die kwaliteit en bij een tweede meting , ten tijde van de werkzaamheden ( die minimaal twee jaar
gaan duren) kunnen we de gemeente vragen om, indien nodig, verdere maatregelen te nemen.

Totale kosten van initiatief:

€ 400,00

Toegekend buurtbudget:

€ 400,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.