logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Westerpark

Verhalengroep Westerpark

Karel Bruhl
22-01-2024 23:48 | Sociaal | Staatsliedenbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend

Dit initiatief heeft goedkeuring van de adviesgroep! De indiener kan subsidie aanvragen om het project te realiseren. Uitspraak van de adviesgroep:in Buurthuis Koperen Knoop Westerpark 6 bijeenkomsten organiseren waarbij buurtgenoten verhalen delen met elkaar in 2024

Wie

Wij streven naar een divers samengestelde verhalengroep waarbij wij de bewoners samenstelling voor ogen hebben in Westerpark. Zo heeft nu minder dan de helft van de Spaarndammer- en Staatsliedenbuurt bewoners een Nederlandse achtergrond en iets meer dan de helft een migratieachtergrond. Tegelijk leven bewoners met verschillende achtergronden, en binnen elke groep ook weer, naar onze eigen ervaring toch vrij gescheiden van elkaar. Ondanks dat je dicht bij elkaar woont en dat vinden wij jammer. Zo heeft inititatiefnemer Karel zelf met veel plezier gewerkt in de zorg in Nieuw West en daar juist erg veel geleerd van andere culturen, en daar ook meer verbindingen mee gemaakt via zijn werk. We willen daar nu ook meer mee doen als 2 bewoners van Westerpark.

Wat

Met deze verhalengroep willen we in onze eigen woonbuurt op kleine schaal voor verbinding zorgen, tussen Westerpark buurtgenoten. En zo meer mogelijkheden scheppen voor nieuwe ervaringen en inzichten, door verhalen te delen vanuit verschillende culturen, generaties en achtergronden.

Geplande data voor totaal 6 bijeenkomsten in 2024 voor de Verhalengroep Westerpark: zaterdag 13 april, 29 juni, 20 juli, 31 augustus, 21 september en 19 oktober. Tijdstip van 12.30 - 15.30. Inloop met soep en daarna de volle 2 uur voor verhalen.

We richten op ons op mensen tussen de 20 en 80+ in Westerpark, de Frederik Hendrikbuurt, Staatsliedenbuurt, Spaarndammerbuurt, Zeeheldenbuurt en de Houthavens. En we willen buurtbewoners uitnodigen die graag verhalen horen van anderen, er wat van willen leren. Waaronder ook mensen die vertrouwd zijn met meer culturen. We willen er naar streven dat de groep een goede weerspiegeling vormt van de verschillende achtergronden van Westerpark bewoners. We willen dat alle deelnemers elkaar zo goed mogelijk kunnen begrijpen, en dat zal nog best wel extra inspanning vragen van iedereen, omdat het niet voor iedereen de moedertaal is. Toch willen we Nederlands als voertaal gebruiken, als in Westerpark in de dagelijkse omgang de meest gemeenschappelijke taal.

Hoe

We willen deelnemers uitnodigen te reageren via de Facebookgroep Westerpark en de
BuurtApp Nextdoor, en via de Website van het Platform Levensverhalen in West.
Ook met bericht naar buurtnieuws in De Staatskrant. We denken dat direct kontakt juist ook erg belangrijk is om voor een verhalengroep mensen uit te nodigen. We maken daarom een een flyer die we zelf willen verspreiden en dan ook mensen zelf spreken: bij de OBA’s in Spaarndammer- en Staatsliedenbuurt, bij buurthuizen De Koperen Knoop en De Horizon, Buurtkamers in De Zeeheldenbuurt, buurtruimte De Nieuwe Reiger, Buurtwerkplaats Clifford, Kerk en Buurt Westerpark in de Nassaukerk en Zaal 100. Ook willen we zo contact leggen met mensen van Nisa & Noor kook & eetactiviteit in de Koperen Knoop en met buurtrestaurant en Q kitchen in de Horizon.

Totale kosten van initiatief:

€ 450,00

Toegekend buurtbudget:

€ 450,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.