logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Westerpark

Meditatieweekend in Villa Buitenlust 19 t/m 22 juli

Tamar Clapper
15-01-2024 21:37 | Sociaal | Westerpark

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken

Dit initiatief is besproken in de adviesgroepvergadering. Er zal binnenkort een reactie van de adviesgroep volgen.

Budget toegekend


Surat Shabd Yoga Meditatiemeester Sirio deelt zijn 50 jaar aan intensieve meditatiepraktijk in Villa Buitenlust.

Wie

Van 19 t/m 22 juli leidt Surat Shabd Yogameester Sirio een uniek meditatieweekend in Villa Buitenlust - Westerpark. Sirio deelt zijn 50 jaar aan intensieve meditatie-ervaring belangeloos met iedereen die hier interesse in heeft. Zijn ruime en intensieve ervaring in Surat Shabd Yoga-meditatie, maken elk van zijn retraites een unieke belevenis die een staat van innerlijke stilte en weldaad teweegbrengen. Sirio ziet deze Staat van Zijn niet als iets waar een prijskaartje aan te verbinden valt: zijn retraites zijn dan ook kosteloos toegankelijk.

Ik en mijn partner Laszlo mediteren nu ca. 8 jaar samen met de Toscaanse Sirio en zijn onder de indruk van de manier waarop hij zijn meditatieretraites leidt: de vanzelfsprekende manier waarop hij ieder weet te helpen en de persoonlijke en belangeloze wijze waarop hij dit doet. We gunnen iedereen het geestelijke welzijn dat met meditatie samenhangt, wat onze motivatie voor het organiseren van deze retraite vormt.

De retraite zal van 19 t/m 22 juli plaatsvinden in Villa Buitenlust. Twee jaar geleden maakte buurtbudget Amsterdam Westerpark een vergelijkbare retraite mogelijk in Villa Buitenlust en we hebben deze plek als uitzonderlijk geschikt ervaren. Middenin de hoofdstad en daarmee goed bereikbaar en tegelijkertijd in een oase van rust in een ontspannen natuurlijke omgeving. Villa Buitenlust beschikt over slaapaccomodatie, zodat deelnemers die het hele programma 'in vacuüm' willen bijwonen, dit kunnen. Villa Buitenlust is opgericht in 2017 met de doelstelling mantelzorgers en Amsterdammers die dit om andere redenen nodig hebben 'een pauze van thuis' te bieden: om hun in een andere omgeving de kans te geven te ontspannen. Onze meditatieretraite sluit aan bij deze doelstelling.

De retraite zal dagelijks uit drie meditatiesessies en één 'Nada Yoga'-concert bestaan. Deelnemers kunnen ervoor kiezen zowel het gehele weekend als individuele meditatiesessies bij te wonen.

Wat

Ons doel is een uniek meditatieweekend bereikbaar maken voor iedereen. Om op een toegankelijke en laagdrempelige manier buurtbewoners kennis te laten maken met wat meditatie voor hen kan betekenen óf hun bestaande meditatiepraktijk te verdiepen. Ons doel is het bevorderen van mentale en emotionele balans en geestelijk welzijn.

Aan de retraite die we twee jaar geleden in Villa Buitenlust organiseerden namen 30 buurtbewoners deel. Bij het organiseren van aankomend programma willen we investeren in een hogere zichtbaarheid en hopen zo meer mensen te bereiken. Bepaalde drempels die er kunnen bestaan om aan een dergelijke retraite deel te nemen - kosten of de eis het gehele programma deel te nemen-, nemen we weg, waarmee we hopen dat de retraite toegankelijk is voor zoveel mogelijk mensen. Ook volwassenen met kinderen zijn welkom. Wijzelf zijn een voorbeeld van een gezin met kinderen dat aan meditatieretraites deelneemt (dit doen we bijvoorbeeld door elkaar in sessies af te wisselen). De meditatieruimtes die we willen huren hebben samen capaciteit voor 80/90 deelnemers per sessie.

Hoe

We willen het initiatief op de volgende manier onder de aandacht brengen:
- Flyerronde door Flyerman in culturele en horeca-gegelegenheden in Amsterdam West
- Indoor en outdoorposterronde door Flyerman in Amsterdam West
- Flyers die wijzelf rondbrengen in buurthuizen in Amsterdam (West)
- Een advertentie in de Westerkrant
- Verscheidene betaalde en onbetaalde online platforms (gedeeltelijk met focus op yoga en meditatie en gedeeltelijk algemenere platforms als Nextdoor en Facebook).

Totaal aangevraagd buurtbudget:

€ 4.380,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.