logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Westerpark

Gezond winterpakket voor Amsterdammers met een klein budget.

Buurtteam Spaarndammerbuurt
15-12-2023 16:10 | Sociaal | Spaarndammerbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget niet toegekend

Het initiatief heeft geen budget gekregen. Uitspraak van de adviesgroep: Beste Mary Yau, Na intern overleg hebben we besloten om geen budget toe te kennen. De reden is dat het hier niet om een activiteit gaat, maar alleen maar om het uitdelen van pakketten. Ook zijn de pakketten niet voor iedereen beschikbaar, maar slechts op voordracht van verschillende buurtorganisaties. Dit initiatief, hoe mooi ook, kan daardoor niet worden gehonoreerd.Een gezond winterpakket aan de Amsterdammers (met een laag inkomen) i.s.m. met bewoners en informele organisaties.

Wie

Het initiatief wordt ingediend door buurtteammedewerkers Spaarndammerbuurt in samenwerking met Huis van de Wijk Horizon, bewoners in de wijk en de High tea vrouwengroep in de Horizon.
Buurtteammedewerkers kopen (aanbieding) levensmiddelen in (bijvoorbeeld pasta of rijst, soep, fruit en sap) bij lokale ondernemers in combinatie met producten van donateurs zodat we een gezond winterpakket kunnen leveren aan de Amsterdammers met een laag inkomen. We verzamelen gegevens van kwetsbare Amsterdammers (met een laag inkomen) uit verschillende bronnen; buurtteam, buurtwerkers, bewoners en eventueel informele organisaties in de wijk.
We zijn van plan in week 50 (indien haalbaar) voor de start van de kerstvakantie, de winterpakketten uit te delen aan de kwetsbare Amsterdammers met een laag inkomen. Amsterdammers kunnen hun winterpakketten ophalen op locatie De Horizon, Zaandammerplein 50 in Amsterdam. Er wordt een gratis ruimte beschikbaar gesteld door Combiwel Buurtwerk. Bij het uitdelen helpen buurtteammedewerkers, bewoners in de wijk en de vrijwilligers van de High Tea groep in de Horizon mee. De vrijwilligers krijgen een winterpakket en of een vrijwilligersvergoeding van Combiwel. Indien het bij het verzamelen en leveren van producten voor het winterpakket niet binnen korte termijn gaat lukken dan kan het winterpakket in januari 2024 week uitgedeeld worden aan de Amsterdammers. Zijn er nog pakketten over, dan kunnen buurtteammedewerkers gaan kijken welke Amsterdammers (met een laag inkomen) alsnog in aanmerking kunnen komen en kunnen zij de pakketten komen halen.

Wat

We willen 100 stuks winterpakketten uitdelen aan kwetsbare Amsterdammers (met een laag inkomen) in de wijk Spaarndammerbuurt en omgeving. We zien dat door de hoge energiekosten en hoge kosten voor levensonderhoud kwetsbare Amsterdammers zoals ouderen en (eenouder)gezinnen met een laag inkomen moeilijk rond komen en we willen ze een hart onder de riem steken door een gezond winterpakket(maaltijd) te geven.

Hoe

We gaan via social media aandacht vragen voor dit initiatief en zoeken samenwerking met (lokale)sponsors, bewoners en organisaties. Sponsors kunnen producten doneren en een bijdrage leveren in het (gezond)winterpakket. De kwetsbare Amsterdammers (met een laag inkomen) willen we bereiken door o.a. het buurtteam, informele organisaties en sleutelfiguren in de wijk.

Totaal aangevraagd buurtbudget:

€ 500,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.