logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Westerpark

Fysio Dansles

Natasa Knezevic
29-11-2023 11:33 | Kunst & cultuur, Sociaal | Spaarndammerbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend

Dit initiatief heeft goedkeuring van de adviesgroep! De indiener kan subsidie aanvragen om het project te realiseren. Uitspraak van de adviesgroep:Een fysio dansles die basisdansbewegingen en -technieken aanleert om blessures te voorkomen en je lichaam te versterken.

Wie

Ik volg in De Horizon alle bewegingslessen en geef zelf met veel plezier al sinds november 2022 dansles daar. De les wordt goed bezocht, meestal zijn er 6 mensen en de hele groep geïnteresseerden bestaat uit 10 mensen.

Wat

Fysio Dans verhoogt de flexibiliteit en coördinatie, verlaagt hoge bloeddruk en is goed voor circulatie, balans en houding. Het is een geweldige manier om je lichaam en hersenen wat beweging te geven, stress te verminderen, zelfvertrouwen te krijgen, de balans te verbeteren, je gelukkiger te voelen en tegelijkertijd plezier te hebben. Ik heb een ongeluk gehad en artrose en de dokters vertelde mij dat ik rustig aan moest doen en niet teveel moest bewegen. Door langzaam op te bouwen en veel fysieke lessen te volgen, ben ik er weer helemaal bovenop gekomen en nu kan ik alles. Daardoor ben ik ook socialer in mijn buurt, ik ben veel in de Horizon. Dit gun ik alle buurtbewoners. Door fysiek en zo dus ook sociaal sterker te worden, kan je mooi contact hebben met de buurt en zelfs uit een isolement komen. Het is goed om elkaar zo te ontmoeten en samen plezier te hebben. Dansen is iets dat iedereen kan doen en waar iedereen van kan genieten. Ik wil mij als buurtbewoner voor deze les inzetten voor een vrijwilligersvergoeding en vraag een donatie van 2,- pp om na te kunnen praten met koffie en thee. Dit is belangrijk voor de verbinding van de buurtbewoners, dus hoort er echt bij.

Hoe

Met flyers, advertentie in buurtkrant, Facebook, van mond tot mond en ik heb al een netwerk van 10 deelnemers in de Horizon.

Totale kosten van initiatief:

€ 452,00

Toegekend buurtbudget:

€ 452,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.