logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Westerpark

Cardio/aerobics en paaldansen met Alena in de Horizon

Alena Isaeva
09-10-2023 11:22 | | Westerpark

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend

Dit initiatief heeft goedkeuring van de adviesgroep! De indiener kan subsidie aanvragen om het project te realiseren. Uitspraak van de adviesgroep:



Cardio/aerobics oefeningen gecombineerd met paaldansen op laagdrempelige manier, voor volwassenen.

Wie

Door mij persoonlijk. Ik ben een gediplomeerd danseres uit Rusland en woon al 7 jaar in NL. Ik heb al een tijd met succes lessen gegeven in Huis van de wijk de Horizon, ondersteunt door Combiwel Buurtwerk. Ook kon ik een danspaal kopen met dank aan het buurtbudget Westerpark. Ik wil mijn initiatief nu verlengen met nog eens 12 weken in de buurthuis De Horizon. Deze lessen zijn voor iedereen met een laag inkomen. Voor vluchtelingen en bewoners. De lessen zullen twee keer in de week plaatsvinden op dinsdagmiddag en vrijdagmiddag vanaf november.
Hiervoor heb ik een paar dingen nodig. Met het vorige budget lukte het mij om een vrijstaande danspaal te kopen, een paal die je kan verplaatsen, hetgeen nodig was voor de zaal die op verschillende manieren gebruikt moet kunnen worden. Met een nieuw budget wil ik vervolgens de grote spiegel (voor het voetenwerk, omdat de spiegel in de Horizon pas vanaf een halve meter vanaf de grond begint) en de balletbare kopen die ik al eerder had willen aanschaffen. Ook een mat (voor onder de paal op het podium) is nodig. Een mat voor paaldanslessen wordt gebruikt om een comfortabel oppervlak te creëren en uitglijden tijdens trainingen te voorkomen. Het helpt de belasting op gewrichten te verminderen en voorkomt mogelijke verwondingen bij vallen of het uitvoeren van complexe bewegingen. De mat kan ook worden gebruikt om de vloer te beschermen tegen krassen en beschadigingen die kunnen ontstaan bij het gebruik van de paal.

Wat

Ik wil nog meer mensen in beweging krijgen. Ik heb nu een tijd tweewekelijks les gegeven en de lessen worden erg gewaardeerd. De deelnemers worden sterker en krijgen meer zelfvertrouwen. De lessen zijn intensief, maar ook laagdrempelig, je hoeft geen ervaring te hebben met dans of paaldans. De lessen duren drie uur per les, waardoor er echt goed gewerkt wordt aan een fysiek dat sterker wordt. Dat merken de deelnemers. Ik zou de les dan ook graag voortzetten en de deelnemers willen dat ook graag. Er zijn nu 4 deelnemers en ik wil dat dat er 6 worden. Met 7 en 1 paal is goed te doen.
De voordelen van mijn lessen zijn:
1. Verbetering van de fysieke conditie: cardio/aerobics/paaldans helpt bij het versterken van spieren, het verbeteren van flexibiliteit en coördinatie van bewegingen.
2. Verbetering van het welzijn: cardio/aerobics/paaldans bevordert de productie van endorfines, wat de stemming verbetert en stress vermindert.
3. Ontwikkeling van creatief potentieel: cardio/aerobics/paaldans vereist inventiviteit en verbeeldingskracht, wat kan helpen bij de ontwikkeling van creatief potentieel.
4. Verhoging van zelfwaardering: cardio/aerobics/paaldans kan helpen bij het verbeteren van zelfwaardering en het vergroten van zelfvertrouwen.
5. Sociale activiteit: cardio/aerobics/paaldans kan een goede gelegenheid zijn om nieuwe mensen te ontmoeten en sociale kringen uit te breiden.

Hoe

Meer flyeren in de buurt, meer posters ophangen in de buurt, een interview in de Staatskrant. Filmpjes op social Media.

Totale kosten van initiatief:

€ 5.019,00

Toegekend buurtbudget:

€ 500,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.