logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Westerpark

opknappen van een nieuwe Buurtkamer

Marjo Kroese
06-03-2020 15:49 | | Staatsliedenbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken

Dit initiatief is besproken in de regiegroepvergadering. Er zal binnenkort een reactie van de regiegroep volgen.

Budget toegekend


We beheren een verwaarloosde ruimte als nieuwe buurtkamer die we willen opknappen.

Wie

Wij zijn Stichting Samen Sterk Vrouwen West.
Sinds mei vorig jaar beheren wij een nieuwe buurtkamer op de hoek Van limburgstirumstraat / Wittekade. Tot vorig jaar was de ruimte in gebruik door de Koperen Knoop, maar toen bleek dat verhuurder Rochdale die ruimte voortaan apart wilde verhuren, dreigden veel bewonersinitiatieven die daar wekelijk hun activiteiten uitvoeren, thuisloos te worden.

Stichting Samen Sterk Vrouwen West is een van die initiatieven. Wij hebben toen aangeboden om voortaan als beheerder op te treden en de ruimte te huren. Dat betekende dat alle initiatieven door konden gaan met waarmee ze bezig waren. We hebben met alle initiatieven afspraken gemaakt. Er zijn een aantal betalende ruimtegebruikers, maar de meeste mensen betalen niets, omdat zij zelf ook alles gratis doen. De huur betalen we met verschillende gelden die we hebben, deels via het stadsdeel, deels via andere fondsen, deels via groepen aan wie we wel huur vragen.
We dienen deze aanvraag als beheerder van de buurtkamer in.

Wat

De buurtkamer is belangrijk voor de buurt, omdat er verschillende groepen hun activiteiten kunnen ontplooien en elkaar ontmoeten. Er zijn nu 15 groepen die wekelijks van de ruimte gebruik maken, soms voor 6 personen, soms voor 80. Er is bijvoorbeeld een scootmobielclub, een kaartclub, een snertclub, een soos, een Turkse vrouwengroep, een groep voor demente bejaarden, verschillende kookclubs en alle activiteiten van Stichting Samen Sterk Vrouwen West (naailes, koken, gezond ontbijten, nederlandse les, informatiemiddagen etc.).
De buurtkamer is heel erg laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen die zich bij de bestaande activiteiten wil aansluiten of iets nieuws wil beginnen (voor zover dat in de planning past).

Totaal aangevraagd buurtbudget:

€ 1.970,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.