logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Westerpark

Irrigatiepomp voor 16 bomen

Thecla Groot Koerkamp
10-07-2023 18:06 | | Staatsliedenbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend

Dit initiatief heeft goedkeuring van de adviesgroep! De indiener kan subsidie aanvragen om het project te realiseren. Uitspraak van de adviesgroep: Het budget wordt toegekend. Excuus voor de vertraging. U kunt nu het bedrag aanvragen via het subsidiesysteem.De aanschaf van een irrigatiepomp waarmee 16 boomperken geïrrigeerd kunnen worden door vrijwillige buurtbewoners.

Wie

Ik ben Thecla Groot Koerkamp van de Groen en Pleincommissie van de van der Palmkade. De groencommissie van VVE meander aan de van der Palmkade in de Staatsliedenbuurt is al jaren actief en heeft al 5 prachtige bloeiende boomperken gerealiseerd op het plein met West Begroot. Plan is nu om ook de 11 iepen aan de kade van bloeiende boomperken te voorzien. Noodzaak is een goede waterpomp om de 16 perken door vrijwilligers te besproeien met water uit de Kostverlorenvaart. Ook een aantal plantenbakken bij de portieken hebben regelmatig water nodig.

Wat

De van der Palmkade is een populaire openbare ruimte voor buurtbewoners omdat het tijdens hitte verkoeling biedt. Tevens is het een populaire doorgangsroute voor voetgangers. Het beheer van de boomperken moet echter door Vrijwilligers gebeuren omdat dit terrein ( per ongeluk) in handen is van de VVE. Een irrigatiepomp op accu kan water uit de vaart pompen en in betrekkelijk korte tijd 16 boomperken besproeien. Om de pomp te verplaatsen vragen we ook een karretje aan. De Sproeiploeg bestaat uit 14 vrijwilligers. We willen hen ook een keer belonen met een picknick aan de kade of een drankje op het terras. Kosten 150,-De pomp is een accuruinpomp met extra accu’s.. kosten:€ 360. Het karretje is een Stanley opvouwbare handtruck met een krat waar de tuinpoortje in past. Kosten €70. Resultaat is een plein waar het goed toeven is voor (buurt)bewoners.

Hoe

De Sproeiploeg heeft een whatsapp groep. De groencommissie van de VVE Meander heeft een mailgroep, de VVE Meander heeft een besloten Facebook groep en we plaatsen een bericht op de besloten Facebook groep Westerpark bewoners.

Totale kosten van initiatief:

€ 580,00

Toegekend buurtbudget:

€ 580,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.