logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Westerpark

Een mooie dag in het Brediusbad

Leendert Roosenbrand
03-03-2020 17:30 | | Spaarndammerbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken

Dit initiatief is besproken in de adviesgroepvergadering. Er zal binnenkort een reactie van de adviesgroep volgen.

Budget toegekend


Een korte film van 5 - 7 minuten waarin de schoonheid en de buurtfunctie van het bad wordt gevierd.

Wie

Mijn naam is Leendert, ik ben een filmmaker (www.leendertroosenbrand.nl) en ik woon nu bijna 14 jaar in Amsterdam West. 5 jaar geleden leerde ik het Brediusbad kennen: een vriendin organiseerde er op 4 mei voor Theater na de Dam een voorstelling. Sindsdien ben ik er elke zomer.

Mensen ontmoeten elkaar in het zwembad. Je ruikt er heel lichtjes de geur van chloor, maar die van het gras overheerst. Mensen trekken er baantjes, je hoort er kinderen spelen. En altijd het geruststellende geluid van het klotsende water, je vergeet dat het er is. De badmeester zit op een verhoogde stoel, houdt iedereen in de gaten: of er mensen kopje onder gaan, maar ook of er niemand wordt gepest en om te kijken of mensen hun rommel wel achter zich opruimen: streng, maar altijd vriendelijk. De klok tikt langzaam door, maar net iets langzamer dan buiten het zwembad: Het water vertraagt de tijd. Af en toe rijdt er een trein langs en kijkt er een toerist vanuit Westcord Art Hotel naar de badgasten, jaloers: hij wil zo ook een frisse duik nemen. Kortom: het is een mooie dag in het Brediusbad.

Ik wil deze korte film graag maken met een klein team van Amsterdamse filmmakers (cameravrouw, geluidsvrouw/man en acteurs en figuranten). Ik en de cameravrouw, Juliana Gomez, wonen allebei in West. We zoeken nog een geluidsvrouw/man, bij voorkeur komt zij/hij ook uit West. De acteurs en figuranten (in totaal minstens 15) komen allemaal uit de buurt.

Wat

Bovenstaande schetst een beeld van de korte film die we willen maken. In een tiental lange shots laten we de schoonheid van het bad, de buurtfunctie en het gezonde genieten zien.

We willen deze film uiteraard in Amsterdam West vertonen (denk aan Filmhuis Cavia, Zaal 100 en De Nieuwe Anita), maar ook zeker stadsbreed (o.a. Shortcutz Amsterdam, Torpedo Theater / De Mus). We vertonen de korte film in West op ten minste 4 plekken voor ten minste 200 buurtbewoners en in Amsterdam stadsbreed op nog eens 4 plekken, ook voor ten minste 200 mensen. Daarnaast is de film ook online te zien (min. 5.000 views) en beschikbaar gesteld aan buurtplatforms (o.a. Spaarndammerburen), Stadsdeel West en de gemeente Amsterdam.

Hopelijk ontdekken op deze manier meer mensen dit mooie bad én worden mensen geïnspireerd om te gaan zwemmen en te bewegen. We willen met andere woorden op een artistieke manier reclame maken voor het bad, voor gezond bewegen, het buurtgevoel van Amsterdam West. Dit alles in samenwerking met buurtbewoners, Westcord Art Hotel en (uiteraard) het Brediusbad (er is toestemming van het Sportpunt van Gemeente Amsterdam en we zijn in overleg met de locatiecoördinator van het bad). Zo is niet alleen het resultaat (de film) goed voor de wijk, maar ook het maakproces. De acteurs en figuranten werven we door een oproep in de Westkrant en de Echo en in ons eigen netwerk in de buurt.

Onderstaande begroting is op basis van dagen van 8 uur en een uurtarief van € 40,- incl. btw.

Totaal aangevraagd buurtbudget:

€ 2.484,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.