logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Westerpark

"Vrije Tonen" bevrijdingsfestival

Zora Duvnjak
03-03-2020 16:16 | | Westerpark

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken

Dit initiatief is besproken in de regiegroepvergadering. Er zal binnenkort een reactie van de regiegroep volgen.

Budget toegekend


Een gratis kleine bevrijdingsfestival in de Roode Bioscoop door musici vluchtelingen nu wonende in Amsterdam

Wie

Stichting Sta Op, Kijk niet weg! en Stichting Westelijke Eilanden willen in samenwerking met het theater de Roode Bioscoop en het Amsterdamse 4&5 mei comité een muziek festival organiseren, dat gratis toegankelijk is voor alle buurtbewoners van Westerpark.
Met festival “Vrije tonen” willen wij bijdragen aan de 5 mei viering door dit bijzondere thema aan het programma toe te voegen, namelijk gevluchte musici nu in hun nieuwe vaderland een podium te geven.
Amsterdams 4&5 mei comité heeft ons initiatief omarmd, “Vrije tonen” wordt ook in het programma opgenomen. Het theater de Roode Bioscoop stelt locatie gratis ter beschikking.
Het festival zal plaatst vinden net op de grens tussen stadsdeel West en Centrum. Vele buurtbewoners uit Westerpark hopen wij ook te mogen ontvangen om samen op deze bijzondere manier onze vrijheid te vieren.
Vrije tonen In het kort
Vrije tonen is een thematisch bevrijdingsfestival waar naar Nederland gevluchte muzikanten aan de hand van hun muziek, hun levensverhaal en hun hernieuwde leven in vrijheid delen. Bevrijdingsdag met een breder beeld dan '40-'45
Aanpak
In de Roode Bioscoop aan het Haarlemmerplein speelt de artiest (of de groep artiesten) in een tijdsbestek van 30 tot 45 minuten zijn/haar (hun) muziek en vertelt (vertellen) tussendoor waarom de keuze om te vluchten uit het geboorteland is gemaakt. Wat was de politieke en humanitaire status van het land? Welke herinneringen nam de persoon mee? Wat gaf houvast tijdens de vlucht, waaruit put

Wat

De vrijheid gaat ons allen aan. Samen vieren versterkt de banden onderling, de muziek verrijkt en verhalen van vluchtelingen zijn leerzaam voor jong en oud. Kennismaken met verre culturen en met levensverhalen van anderen draagt bij aan een solidaire en vreedzame samenleving. Wij hopen dat ons festival “Vrije Tonen” vele buurtbewoners zal inspireren en nieuwsgierig maken om nog meer te gaan investeren in onze vrijheid.

Totaal aangevraagd buurtbudget:

€ 3.000,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.