logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Westerpark

HighteaKids (Ieder kind is welkom)

Sharon Winter
23-02-2023 12:27 | | Spaarndammerbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend
Gerealiseerd

Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!



Organiseren van 4 activiteiten in Buurthuis Horizon voor kinderen uit sociaal minima (arme) gezinnen.

Wie

Wij zijn van de HighteaHorizon en vanuit Expeditie Westerpark organiseren we reeds 8 jaar activiteiten voor vrouwen en moeders met kinderen in de Spaarndammerbuurt.
Wij zijn de kerngroep en tijdens de activiteiten helpen deelnemers actief mee in de uitvoer van onze leerzame en gezonde aanbod. Het karakter is interactief want deelnemers komen zelf met behoeftes en ideeën en met hun talenten voor de groep. Doelen van HighteaHorizon twee wekelijkse bijeenkomsten: sociaal isolement voorkomen, women empowerment, emancipatie, educatie en participatie.

HighteaKids (Ieder kind is welkom)
Graag organiseren mevr El Bamby, Radha, Rens en Sharon in het buurthuis De Horizon kinderactiviteiten en vragen hiervoor een budget aan om het mogelijk te maken. De activiteiten zijn gericht op kinderen van 4 t/m 12 jaar.

Wat

De bijeenkomsten zijn laagdrempelig en hebben als doel kinderen uit sociaal minima (arme) gezinnen waarbij de ouders de kosten voor ontspanning zoals hobby’s en vakantie niet kunnen betalen bereiken. De kinderen willen we een fijne tijd, plezier en afleiding bezorgen, maar ook de mogelijkheid bieden om andere vriendjes en vriendinnetjes te leren kennen. Tevens proberen we onderlinge verbinding te stimuleren en dat ieder kind zich gezien voelt en een prettige tijd heeft.
De ouders/ verzorgers worden er actief bij betrokken en helpen mee bij het organiseren. Mevrouw El Bamby heeft een groot netwerk en spreekt ome Jan geregeld ze kent in de buurt veel sociaal minima (arme) gezinnen met kinderen. De bedoeling is om samen te werken met Dock en Akis zodat deze organisaties de kinderen kunnen doorverwijzen naar de activiteiten. De behoefte aan (laagdrempelige en betaalbare) kinderactiviteiten is erg groot en dat merkt mevrouw El Bamby iedere keer wanneer ze met ouders/verzorgers op het schoolplein praat. Het zijn vaak grote gezinnen die het financieel erg zwaar en moeilijk hebben. Daarom is ze op het idee gekomen om ook leuke activiteiten voor kinderen te organiseren.

Hoe

Door persoonlijk contact op scholen met de ouders/verzorgers en leraren (voor en na schoolse) en plaatsen te bezoeken waar veel kinderen komen zoals Suikerplein weet zij, maar ook de andere vrouwen de ouders/verzorgers te bereiken. Tevens met het buurtteam samen te werken en flyers op te hangen en uitdelen op plaats

Totale kosten van initiatief:

€ 2.825,00

Toegekend buurtbudget:

€ 2.825,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.