logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Westerpark

Project Ramadan ~achter de voordeur en voor daklozen~

Aicha Chaaoui
01-02-2023 13:59 | | Spaarndammerbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend

Dit initiatief heeft goedkeuring van de adviesgroep! De indiener kan subsidie aanvragen om het project te realiseren. Uitspraak van de adviesgroep: de plastic kopjes en tasjes moeten uit de begroting. Geef hier een duurzaam alternatief voor. Daar kan e.v.t. een hogere subsidie voor gegeven worden, als dit duurder uitpakt. Neem een eigen tas en bakje mee is ook een optie.Buurtbewoners, die in kwetsbare positie verkeren, van Iftarpakketten en een Iftar voorzien. Dit doen we met vrijwillig

Wie

Wij zijn 8 vrouwen, vrijwilligers uit de Spaarndammerbuurt. We werken vanuit Huis van de Wijk Horizon, ook met de groep HighTeaHorizon, Hembrug&Zaandammer, Combiwel Buurtwerk en mogelijk met meer partners en sponsoren. De Ramadan komt eraan en dit betekent dat wij klaarstaan om vreugde te brengen aan de bewoners in de Spaarndammerbuurt. Voor ons is dit een mooie tijd en een tijd voor liefdadigheid, we geven graag een steuntje in de rug. Dit willen wij voor gezinnen en mensen doen die in een kwetsbare positie verkeren (zoals, zieken, ouderen en alleenstaanden, mindervaliden, alleenstaanden, sociale minima, daklozen), die wij van voedselpakketten kunnen voorzien tijdens de komende Ramadan maand.

Wat

In het verleden hebben wij veel mensen van onze buurt blij mogen maken met voedselpakketten tijdens de maand Ramadan. Ook dit jaar maken willen wij natuurlijk ook weer mensen blij maken met een voedselpakket. Corona is nog niet helemaal voorbij en veel mensen zitten door de energiecrisis in een kwetsbare positie. Wij zullen ons best doen om zoveel mogelijk donaties te ontvangen die we dan extra kunnen delen met iedereen. We vragen sponsoren om mee te doen en te doneren voor een rijker pakket.

In Huis van de Wijk Horizon kunnen mensen hun pakket komen halen. Voor de mensen die niet in staat zijn om hun pakket zelf te halen, gaan wij deze pakketten langs brengen om te overhandigen. Wij gaan uit van 50 basispakketten per dag, dat gaan we de eerste week van Ramadan 3 keer per week doen en de rest van de maand 2 keer per week. Het zullen de eerste week dinsdag, zaterdag en zondag zijn, 2e, 3e en 4e week wordt het dinsdag en zondag.

Ook willen we met HTH een multiculturele Iftarbijeenkomst organiseren in grote zaal van De Horizon. We verdelen de inkopen en taken, wij maken de Harira (soep) en hapjes. We willen 50-60 mensen uitnodigen. Mensen kunnen elkaar op deze buurtbijeenkomst ontmoeten en leren kennen tijdens een maaltijd, buurtbinding en onderlinge samenhang vinden wij belangrijk en fijn en we horen dat daar behoefte aan is.

Hoe

Wij gaan beginnen met het delen van 50 basispakket per dag, dat gaan we de eerste week van Ramadan 3 keer per week doen en de rest van de maand 2 keer per week. Het zullen de eerste week (dinsdag, zaterdag en zondag zijn. daarna wordt het dinsdag en zondag)

Daarnaast is het ook mogelijk dat wij eventueel donaties zullen krijgen. Deze donaties zullen n.l. zijn in de vorm van groenten, fruit of andere levensmiddelen zoals: (dadels, croissants, Marokkaanse pannenkoeken, melk etc.).

Mochten we die echt ontvangen, dan zullen we die uiteraard ook verdelen onder de pakketten, waardoor het pakket wat aangenamer wordt.

Benodigdheden:
Ingrediënten voor Marokkaanse soep Harira;

Andere benodigdheden;
Dadels;
Brood;
Eieren;
Flesje water;

Een appel;

Plastic kopjes;

Plastic tasjes;

Plastic bakjes;
Vervoer/(telefoon en andere onkosten);

Rooster van uitdelen
Eerste week : 50 basispakket per dag x 3 = 150 pakket
Tweede week : 50 basispakket per dag x 2 = 100 pakket
Derde week: 50 basispakket per dag x 2 = 100 pakket
Vierde week : 50 basispakket per dag x 2 = 100 pakket
Totaal pakketten 450 pakketten in de maand van de Ramadan

We gaan voor bekendheid gebruik maken van:
Van mond tot mondreclame
Social media platformen zoals twitter en facebook
Flyers uitdelen en ophangen

* In 2022/2023 was er een totale inflatie van 16%. Dit is de reden dat de prijs van het basispakket gestegen is met € 1,50 en de Iftarbijeenkomst met ongeveer € 32,-

Totale kosten van initiatief:

€ 4.300,00

Toegekend buurtbudget:

€ 4.300,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Belal | 11 maart 2024 14:50

I kun help

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.