logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Westerpark

Op de Tunnel (editie 2)

Gerald Victoriano
31-01-2023 15:51 | | Houthavens

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend

Dit initiatief heeft goedkeuring van de adviesgroep! De indiener kan subsidie aanvragen om het project te realiseren. Uitspraak van de adviesgroep: De adviesgroepvergadering vond het aangevraagde bedrag van 10019,40 te hoog voor een buurtfeest. Ze hebben geadviseerd om 7500 euro toe te kennen.Een buurt evenement waarbij verbinding en kennismaking centraal staat tussen de Spaarndammerbuurt en de Houthavens.

Wie

Ik ben Gerald Victoriano, een van de organisatoren van dit evenement en aanvrager van de subsidie en de vergunning bij de gemeente. Samen met Chris Lukker en Urs KLaver hebben wij vorig jaar het initiatief genomen om iets leuks te organiseren voor de buurt. Dat evenement heeft vorig jaar plaatsgevonden op 21 Mei. Wij hebben toen erg geluk gehad met het weer en om daar dit jaar iets minder afhankelijk van te zijn hebben we een datum in Juni gekozen. Op 17 Juni zou het evenement moeten gaan plaatsvinden.

Wat

Wij willen alle buren bereiken die in de Spaarndammerbuurt en in de Houthavens wonen. Het betreft jong en oud. Een van de hoofdredenen om dit evenement te organiseren is het bij elkaar brengen van de verschillende groepen bewoners. De Houthaven is een nieuwe buurt en is onlosmakelijk verbonden met de Spaarndammerbuurt. De connectie tussen de bewoners willen wij graag benadrukken op het evenement. Vandaar ook de locatie 'Op de Tunnel'. Dit is het geografische midden tussen de twee buurten. Meer integratie tussen de verschillende bewoners, die veelal een andere achtergrond hebben, is het bijkomende doel en zal zorgen voor meer cohesie in de buurt.

Hoe

Dit gaan wij doen door de volgende middelen in te zetten:
De Bizz app groep van de ondernemers uit de Spaarndammerbuurt gebruiken om aandacht te vragen voor het evenement bij de winkeliers en ook om deelnemers te werven
Via Facebook en andere sociale media
Het ophangen van posters in en rondom het Houthavenpark waar het evenement gaat plaatsvinden.
Mond op mond reclame
Via de scholen en buurthuizen (De Zeeheld, Houthaven school, Horizon)

Totale kosten van initiatief:

€ 10.019,40

Toegekend buurtbudget:

€ 7.500,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Koos Keus | 14 maart 2023 12:05

Goed initiatief. Bij de organisatie ook het betrekken van bewoners van Houthavens (ik weet niet waar jullie wonen!). Er zijn op Revaleiland Life twee bewoners commissies die samenwerken, - er zijn binnen LIFE meer initiatieven, er is hier een LIFE blaadje voor mededelingen, er is Cordaan, er komen veel jongeren te wonen (o.a. in gebouw Lariks) bovendien zijn de nieuwe grachten bijna klaar. Een goede reden voor een feestje.

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.