logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Westerpark

maandag teken en schilderles Horizon

femke melief janssen
19-12-2022 15:23 | Kunst & cultuur | Spaarndammerbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend

Dit initiatief heeft goedkeuring van de adviesgroep! De indiener kan subsidie aanvragen om het project te realiseren. Uitspraak van de adviesgroep: De adviesgroep adviseert positief over deze aanvraagEen les in de Horizon met tekenen en schilderen op maandagmiddag doorzetten in 2023.

Wie

Ik, Femke Janssen woonachtig in de Wormerveerstraat, begeleidt al twee jaar een groep in de Horizon met tekenen en schilderen.
Dat doe ik met ontzettend veel plezier. Ik krijg er enorm veel energie van omdat ik zie dat ik iets bereik bij deze groep mensen die niet veel anders in hun leven hebben dan deze les op de maandagmiddag.
Mijn groep bestaat uit gemiddeld 8 mensen die ontzettend graag bij elkaar komen om zich creatief te uitten. Soms komen er deelnemers bij en soms vallen er weer wat af, maar er is een vaste groep ontstaan.
Ik zie ook ontwikkeling en er is een heus contact ontstaan tussen alle deelnemers en tussen mij. We zijn steeds wat dichter naar elkaar gegroeid en men laat zich ook steeds meer kennen.
De deelnemers kijken echt uit naar deze activiteit en ze zouden het echt erg jammer vinden als het geen doorgang zou kunnen hebben. Vandaar dat ik deze aanvraag doe, in de hoop mijn lessen te kunnen voortzetten.
Ik als begeleider ben eigenlijk bezig om hun heel persoonlijk te coachen, ieder op zijn niveau en zijn smaak.
Het is steeds kunstzinniger wat we doen en ik ben ook van plan om toe te werken naar een expositie in de zomer van 2023, waar zij erg naar uitkijken.
Dat is het grote plan en in de lessen werken we gewoon verder aan divers werk wat ze maken.

Wat

ik wil vooral mensen bereiken die het nodig hebben om de deur uit te komen en die tijdens mijn les veel plezier kunnen maken middels tekenen en schilderen. Het is laagdrempelig want mensen betalen 2 euro voor de les en dat wordt gebruikt voor koffie en thee.

Hoe

Het staat in het programma van de Horizon en daar lopen regelmatig buurtbewoners binnen. Ook via de facebookpagina komt het onder de aandacht.

Totale kosten van initiatief:

€ 3.360,00

Toegekend buurtbudget:

€ 3.360,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.