logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Westerpark

Timbafit 2023

Yuniel Guerra Avila
09-11-2022 14:38 | Sociaal | Spaarndammerbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend

Dit initiatief heeft goedkeuring van de adviesgroep! De indiener kan subsidie aanvragen om het project te realiseren. Uitspraak van de adviesgroep: De adviiesgroep adviseert positief over deze aanvraagFit worden en blijven. Wekelijks op Latin music samen trainen en bewegen.

Wie

Door mij, Yuniel Guerra, wordt dit ingediend, ik ben de initiatiefnemer en geef de beweeglessen, ik woon in de Spaarndammerbuurt. Ik werk in de GGZ (als professioneel bewegingsagoog). Ik vind samenhorigheid erg belangrijk, zet me graag in voor en met de buurt voor allerlei activiteiten, en ik kan goed op behoeften van mensen inspelen, en lever maatwerk. Combiwel Buurtwerk ondersteunt en faciliteert, ook zij vinden beweging belangrijk voor bewoners. Planning: Elke maandag 9.30-11.30 in de grote zaal en buurtrestaurant in de Horizon. We willen slechts 4 weken vakantie in 2023, dus trainen 48 weken. (ik vraag gehalveerd tarief doordat de doelen en buurt mij aan het hart gaan)

Programma: Bewegen 1 uur en 1 kwartier, (sporten/dansen) op opzwepende muziek (directe trainingstijd). Erna 45 min. opruimen, evalueren, napraten, kennismaken, gezondheidstips uit wisselen, levenszaken delen, (dus ook gericht op de verbinding onderling), met een drankje erbij van buurtrestaurant Hembrug&Zaandammer.
Vraag 'is daarbij een uur voorbereiding voor elke les echt noodzakelijk?' Ja het is een professionele les die elke week anders is, de afwisseling en verschillende energieën van de muziek, oefeningen en technieken zijn nodig. In de les worden als het ware fysieke, mentale en emotionele lichamen getraind. Muziek- en oefeningenkeuze is daarbij belangrijk.
In 2022 heeft dit ook plaats gevonden, elke les deden er 15 mensen mee, (met in- en uitstroom zijn 25 mensen geholpen). We vragen dit jaar ook aan omdat iedereen graag door wil gaan omdat deelnemers aan geven deze activiteit, de voortgang ervan nodig te hebben. Om met plezier te blijven werken aan conditie en gezondheid, Deze activiteit geeft de doelgroep wekelijks structuur aan hun leven.

Wat

Voor buurt- en wijkbewoners, jong en oud, We willen drempels verlagen voor mensen die het spannend vinden, toegankelijk zijn. En samen bewegen mogelijk maken voor iedereen, dus met deze subsidie de deelnemers met een kleine beurs en 'kwetsbaren' mee laten doen. We vragen weer aan om het voor ieder mogelijk te blijven maken om te komen bewegen, voor ieders gezondheid! (Preventief) werken aan de conditie, (ook bedoelt voor mensen met pijnklachten). We gebruiken opstapjes, elastieken en gewichten. Elementen uit o.a. yoga en pilates worden gebruikt. De trainer, Yuniel speelt in op ieders niveau en conditie vandaar dat echt iedereen mee kan doen. De huidige groep wil heel graag door kunnen gaan volgend jaar. Doelen zijn ook, fitter worden en fit blijven, de lichamelijke, emotionele en geestelijke gezondheid wordt versterkt.

Eigen bijdrage deelnemers: mensen met een stadspas betalen 2,- zonder 3 euro (p.p. p.wk.) Deze inkomsten worden direct gebruikt om na afloop de warme drank in het buurtrestaurant te nuttigen.

Hoe

Met flyers, indien er plekken voor deelnemers vrij komen, via Fb en andere sociale media, mond op mond reclame ook uiteraard. Iemand van de deelnemersgroep is swoensdags begonnen met ook het zelfstandig geven van danslessen, er is veel behoefte aan. Ook dit jaar hopen we dat er meer deelnemers van Timbafit dit willen gaan doen, zo kunnen steeds meer mensen mee doen.

Totale kosten van initiatief:

€ 3.600,00

Toegekend buurtbudget:

€ 3.600,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.