logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Westerpark

Dansen met Alena, voor een sterk fysiek en zelfvertrouwen

Alena Isaeva
28-10-2022 12:15 | Jeugd | Staatsliedenbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend
Gerealiseerd

Dit initiatief heeft subsidie ontvangen en is uitgevoerd!Paaldans en ballet op laagdrempelige manier aanbieden, voor volwassenen. Om meer mensen in beweging te krijgen.

Wie

Door mij persoonlijk. Ik ben een gediplomeerd danseres uit Rusland. Ik wil beginnen met 12 lessen geven in de buurthuis De Horizon. Ik denk aan iets van tien deelnemers. Deze lessen zijn voor iedereen met een laag inkomen. Voor vluchtelingen en bewoners. Het zal plaatsvinden vanaf dat het budget binnen is en dan gedurende drie maanden. Bij succes wil ik het verlengen.

Wat

Ik wil meer mensen in beweging krijgen. Met dit geld wil ik een grote spiegel (voor het voetenwerk, omdat de spiegel in de Horizon pas vanaf een halve meter vanaf de grond begint), een danspaal en een balletbarre kopen. Buurtwerk is hiervan op de hoogte. En dan zullen we geweldige lessen kunnen geven om energie te pompen en lichaamsbewustzijn te creeeren. Het is humoristisch, omdat het een uitdaging is, maar het is ook echt sportief. Je krijgt een strakker figuur, een sterk gevormde rug tegen pijnen, en het is heel goed tegen cellulitis. Paaldansen en ballet betrekt en ontwikkelt geleidelijk de spieren van het hele lichaam. Bovendien is het grappig en geeft het je ook een goed gevoel. En het ontwikkelt je zelfvertrouwen. Je begint prachtig en zelfverzekerd te bewegen op je favoriete muziek. Voor zowel vrouwen als mannen kan het heel enerverend zijn. Ik hoop dat er ook mannen zullen zijn die zich inschrijven.

Hoe

Via reclame in de winkels, flyers verspreiden in de buurt, online social media, extra adverteren in de gayscene omdat er daar veel vraag is naar dit soort activiteiten. Ik denk aan het Mannenkoor en Queer Kitchen ook, om ze te betrekken.

Totale kosten van initiatief:

€ 1.763,60

Toegekend buurtbudget:

€ 966,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.