logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Westerpark

Sociaal/cultureel/culinair samenkomen v Oekraïners

Vitalii Kolino
13-07-2022 10:22 | Sociaal | Spaarndammerbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend

Dit initiatief heeft goedkeuring van de adviesgroep! De indiener kan subsidie aanvragen om het project te realiseren. Uitspraak van de adviesgroep: Goedendag, Uw aanvraag is goedgekeurd door de adviesgroep. U kunt uw subsidie indienen via amsterdam.nl/subsidies Veel succes met de activiteit. Vriendelijke groet, Team WesterparkVier maal samenkomen met oorlogsslachtoffers voor contact/samen koken/muziek maken ter voorkoming v eenzaamheid/stress.

Wie

Door mijzelf, bewoner Spaarndammerbuurt. Ik heb een groot netwerk opgebouwd van Oekraïners in Amsterdam, oa vanwege diners in Horizon. We willen vier maal samenkomen in december 2022 om het zware jaar te verwerken en de toekomst te vieren.

Wat

Per keer komen 30 Oekraïners samen. Veel Oekraïners wonen in hotels of bij andere mensen en kunnen daarom niet zelf koken en niet samenkomen. Om het oorlogstrauma te verwerken, troost te vinden, eenzaamheid en stress te voorkomen is het belangrijk samen te komen. Ter uitzondering, vanwege het trauma, willen we samenkomen in een besloten groep, daarom is het iets anders dan de diners voor Oekraïners. Bovendien willen we in december samenkomen en dan zijn de diners al afgelopen. De eigen bijdrage is voor de dranken.

Hoe

Ik heb een groot netwerk opgebouwd van 300 Oekraïners en dat zal nog meer groeien. Met de dag komen er steeds meer mensen bij, de behoefte is erg groot. Ik registreer iedereen en wil dat er wisselende mensen komen. Uiteraard alleen de mensen die de behoefte hebben, want die is er niet altijd.

Totale kosten van initiatief:

€ 1.620,60

Toegekend buurtbudget:

€ 1.025,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.