logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Westerpark

ZieZoZomerfestival

Josee Roel
04-06-2022 08:27 | Openbare ruimte, Kunst & cultuur, Jeugd, Sociaal | Spaarndammerbuurt

Status

Initiatief ingediend
Initiatief op agenda
Initiatief besproken
Budget toegekend

Dit initiatief heeft goedkeuring van de adviesgroep! De indiener kan subsidie aanvragen om het project te realiseren. Uitspraak van de adviesgroep: Nav adviesgroepvergadering is de aanvraag gehonoreerdEen vrolijk interactief programma vol met verbindende activiteiten voor ALLE buurtbewoners.

Wie

Amsterdamse School Museum Het Schip staat midden in de Spaarndammerbuurt. Jaarlijks wordt het museum door vele nationale en internationale uiteenlopende doelgroepen bezocht. Twee keer per jaar organiseert Museum Het Schip een programma speciaal voor de buurt. Hiervoor wordt de buurtbewoner uitgenodigd het Museum te bezoeken en deel te nemen aan het reguliere aanbod en aan bijzondere activiteiten binnen de publieks-programmering. In de zomer van 2022 houdt het museum een festival om de huidige tentoonstelling over Fré Cohen te delen met de buurt. Ook wordt voor de buurt een preview verzorgd over de nieuwe tentoonstelling Indonesië en de Amsterdamse School die in decembber 2022 van start gaat.

Wat gaan we doen?
Nu het erop lijkt dat de covid-19 maatregelen de bewegingsvrijheid niet meer behoeven te beperken is belangrijk weer plek te bieden aan de buurtbewoners en zij zich welkom en thuis kunnen voelen.
In samenwerking met instellingen uit de buurt organiseren we in de zomermaanden van 2022 “Zie Zo Zomerfestival”. Een vrolijk programma interactief programma van wandelingen, fietstochten, lezingen, ambachtelijke workshops en nog veel meer, om te vieren dat we onze vrijheden weer steeds meer kunnen veroveren na de sombere coronatijd. Het programma wordt uitgevoerd van 15 juni 2022 t/m 31 augustus 2022. De activiteiten zijn gericht op ALLE buurtbewoners.

Het museum nodigt buurtbewoners en organisaties uit actief mee te doen met activiteiten en projecten. Activiteiten waarbij mensen en organisaties tonen trots te zijn op hun omgeving, waarin ze zich samen kunnen vermaken, kunnen leren, zich ontwikkelen en omkijken naar anderen. Projecten die zorgen voor verbindingen tussen de buurt, buurtbewoners en nieuwe doelgroepen.

Inspiratie opdoen voor buurtbewoners
De Amsterdamse School staat bekend om zijn expressieve en fantasievolle stijl. Dat biedt een doorlopende bron van inspiratie voor bezoekers. Nieuwbouw in de Spaarndammerbuurt en Houthavens laat zien dat architecten en ontwikkelaars oog hebben voor de expressieve stijl van de Amsterdamse School en dat nieuwbouw, op geheel eigen wijze, goed afgestemd wordt op deze bijzondere buurt.

Wat

Met het Zie Zo Zomerfestival willen we de buurtbewoners van de Spaarndammerbuurt en de Houthaven bereiken, maar ook verder in Amsterdam West slaan we de vleugels uit.

Doel is meer cohesie in de buurt. De bewoners van deze buurten zijn zeer divers. Niet alleen willen we hen graag een mooi programma bieden, maar ook willen we ze graag laten zien dat hún buurt, De Amsterdamse Schoolbuurt, al van meet af aan een smeltkroes was van culturele invloeden.

De verbinding ligt
- in de mensen zelf (buurtbewoners die zich verenigingen in groepen bij instellingen waarin men samen praat, leeft, werkt of in gezamenlijke activiteiten de verbinding beleeft)
- in de onderwerpen die we bespreken en maken (het gaat over de eigen woonomgeving en zaken waarmee men alledag te maken heeft)

Hoe

In de afgelopen periode zijn er mooie relaties ontstaan tussen het museum en maatschappelijke organisaties waarmee we gezamenlijk programmering hebben uitgerold. Er is nu nauw contact en er zijn gezamenlijke activiteiten met West verbindt, Hebron, Buurthulp West en Stichting Mantelzorg en Dementie West en de Ondernemersvereniging Spaarndammerstraat.

Om nog meer verbinding te leggen en mensen en organisaties te bereiken hebben we contact gelegd met Samen Beter, Horizon, Combiwel, de OBA, bewonersorganisaties zoals woongroepen en VVE’s, en diverse scholen en BSO’s in de buurt.

Het museum blijft inzetten op samenwerking met buurtbewoners en organisaties omdat alleen door samenwerking meer verbinding met diverse bewoners en meer inclusie en buurtparticipatie tot stand kan komen.

Totale kosten van initiatief:

€ 15.437,00

Toegekend buurtbudget:

€ 6.500,00

Wat vindt u?

"Had je ook al gedacht aan..."
"Ik wil graag helpen met..."
"Ik steun dit initiatief, want..."
"Maar hoe zit het dan met..."
We ontvangen graag reacties van buurtbewoners!
Reageer

Delen

Reacties

Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

U kunt ook inloggen of registreren om onder uw account een reactie te plaatsen:

Inloggen of registreren

Nog geen reacties

Login of registreer om te kunnen reageren.

Om te stemmen moet u ingelogd zijn.